Kezdőlap AKTUÁLIS Fontos figyelmeztetést kaptak a magyarok! EZ MINDENKIT ÉRINT!

Fontos figyelmeztetést kaptak a magyarok! EZ MINDENKIT ÉRINT!

Az adatok szerint lecsengőben van a járvány Magyarországon, de a készültséget több ok miatt is fent kell tartani.

 

“A magyarországi adatok szerint továbbra is lecsengőben a járvány. Fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek, a kórházban ápoltak és a lélegeztetett betegek száma.

Az esetleges helyi csoportos fertőzéseket az Operatív Törzs, a járványügyi hatóság fokozott figyelemmel kíséri és megteszi a szükséges intézkedéseket.

A járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani, ugyanis több országban nő a fertőzöttek száma” – olvashatjuk a koronavirus.gov.hu oldalán.Épp ezért a további maszkviselés fontosságára is felhívta a figyelmet Merkely Béla az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol kifejtette, hogy zárt térben alapvető és szükséges a maszk viselése.

Ugyan ilyen fontos az udvarias távolságtartás is, ami nem mellesleg az influenza elleni védekezésnél is előny.

A szuperfertőzőkre általánosságban érvényes, hogy betegek, lázuk van, köhögnek, izomfájdalmuk van, íz- és szagérzés-zavarban szenvednek.

Ha ők otthon maradnak és izolálják magukat, az is hatalmas előrelépés a járvány elleni harcban – olvashatjuk az Infostart cikkében.Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a külföldi utazásokkal kapcsolatban elmondta, hogy a maszkhasználat vagy a gyakori kézmosás szabályait a legtöbben betartják, ezért jelentősen csökkenhet az esélye a kisebb gócok kialakulásának.

De azt is mondta, hogy a fertőzést külföldről behurcolhatják, és a jelenlegi napi 5-10 új regisztrált eset csalóka biztonságérzetet adhat, mivel a feltáratlanul maradt esetekkel együtt ez a szám akár 100 is lehet.

Karácsony Gergely is óvatosságra inti a fővárosiakat, hogy “ne vegyék félvállról a vírust”, és ne felejtsük el, hogy a maszkviselés kötelező az üzletekben, gyógyszertárakban és a tömegközlekedésen.

Forrás: infostart

loading...