Kezdőlap AKTUÁLIS Fontos bejelentést tett Müller Cecília

Fontos bejelentést tett Müller Cecília

Kiderült, eddig hány dél-afrikai mutánssal fertőzött személyt azonosítottak Magyarországon.

 

Ahogy a Blikk megírta, az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Dr. György István az országos oltási munkacsoport vezetője elmondta a következő egy hét oltási tervét, aminek értelmében folytatják az idősek oltását a Moderna, a Sinopharm és a Pfizer vakcinákkal.

Müller Cecília pedig rossz hírről számolt be, ugyani óriási tempóban halad a járvány előre Európában és Magyarországon is. 

Az elmúlt napon egy 16 éves lány is életét vesztette, akinek súlyos alapbetegsége is volt. Mindenkit arra sarkall, hogy oltassa be magát, hogy megállíthassuk a fertőzést.

A koronavírus gyors terjedésében pedig szerepük van a mutációknak is. Mint azt Müller az előző héten bejelentette, már Magyarországon is megjelent a dél-afrikai mutáns, azonban most újabb adattal tudott szolgálni.
Elmondása szerint már ötre emelkedett a dél-afrikai mutánssal azonosított betegek száma hazánkban.

Jó hír viszont, hogy a Janssen és a Johnson and Johnson új vakcinái igazán ígéretesek, bár még nem engedélyezték az unióban a használatukat.

Elmondása szerint az egydózisú Johnson eredményei biztatók, még a tünetmentes esetek kialakulását is megelőzi 70 százalék feletti mértékben, és a dél-afrikai eredményei is hasonlóan jók lettek.

loading...