Kezdőlap EGÉSZSÉG Figyelmeztető jelek, hogy felborult a hormonális egyensúlyod. Így hozd helyre a problémát!

Figyelmeztető jelek, hogy felborult a hormonális egyensúlyod. Így hozd helyre a problémát!

A hormonok kulcsfontosságú szerepet játszanak életünkben. Ha működésükben felbomlik az egyensúly, akkor egész szervezetünkben  zavar állhat be. A hormonális egyensúly ellen lehet tenni, ne hanyagoljuk a problémát.

 

 

 

 

 

A hormonális egyensúly felbomlása leginkább a serdülő korban levő lányokat, és a menopauza előtt álló nőket érinti. Ilyenkor erős hangulati ingadozás, és viselkedésbeli változás is felléphet. De számos betegség vagy hiányállapot is okozhat hormonális ingadozást.

Hogyan állíthatjuk helyre az egyensúlyt?

Az elsődleges dolog, hogy megtudjuk, mi áll a hormonális egyensúly kibillenése mögött. Lehetséges, hogy hormonpótlás lesz szükséges, de az is előfordulhat, hogy pusztán egy gyökeres életmódbeli változtatás is elegendő lesz. A legfontosabb, hogy megfelelően táplálkozzunk a hormonok normális működése érdekében. Ki kell iktatnunk az összes káros élelmiszert, elsősorban a cukrot. Ez ugyanis megnöveli az ösztrogén, tesztoszteron és az inzulin szintet, felborítja a szervezet természetes egyensúlyát. A másik táplálék, amit ajánlatos kiiktatni, az a feldolgozott tejtermékek, ugyanis ezek nagyon sok hormont tartalmaznak.

figyelmeztető jelek, hogy felborult a hormonális egyensúlyod

Az étkezéseinkbe iktassunk be minél több feldolgozatlan élelmiszert, zöldséget, halolajat, D-és B-vitamint, omega 6-ot, zöld teát, szelént és E-vitamint. Ezek segítenek helyreállítani a hormonális egyensúlyt.

Ajánlott minél többet gyalogolni, futni, tornázni, jógázni így például a PMS-tünetei is csökkenthetők.

Hormonpótló terápia

Vannak bizonyos esetek, amikor indokolt a hormonpótló terápia alkalmazása. Konzultáljunk orvosunkkal, és közösen döntsük el, mi a legjobb megoldás a hormonháztartás helyreállítására. Fontos, hogy agyunk és hangulatunk visszaálljon a legjobb állapotába, amely szükséges a mindennapi boldog és eredményekkel teli élethez.

Szerző: tudasfaja.com

loading...