Kezdőlap EGÉSZSÉG Figyelj, mert nem mindegy, hogy mikor iszol vizet! Ezekről a dolgokról eddig...

Figyelj, mert nem mindegy, hogy mikor iszol vizet! Ezekről a dolgokról eddig biztos nem tudtál!

A rendszeres víz fogyasztással kapcsolatos dolgokról már mindannyian tudjuk a szabályokat és azt, hogy miért annyira elengedhetetlen a szervezetünk számára. Az azonban nem mindegy, hogy mikor iszunk folyadékot, erről pedig csak nagyon kevés ember tud!

 

 

 

 

 

1. Ébredés után

A régi japán szokások úgy tartják, hogy ébredést követen azonnal igyunk meg egy pohár vizet. Az éhgyomorra való víz ivás aktivizálja a vérkeringésünket, segíti az emésztést és helyreállítja még a vérnyomásunkat is. Ha rendszeresen fogyasztjuk észre fogjuk venni, hogy erősebb hatása van, mint egy pohár kávénak.

2. Étkezés előtt

Minden étkezést megelőzően fél órával igyunk egy pohár vizet. Ez aktívan hat az emésztőrendszerre, megtisztítja a nyálkahártyát, a beleinket, a gyomrot és a vérnyomást is. Étkezés után nem tanácsos inni, mivel ez feloldja a gyomornedvet és megzavarja az emésztést.

mikor iszol vizet

3. Sport előtt

Ha úszni, szaladni, sportolni vagy akár csak sétálni készülünk, igyunk meg előtte egy pohár vizet. Szükséges, hogy hidratáljuk a testet, így megkönnyítjük az izmok működését is. Ha keményebb fizikai munkát végzünk vagy sportolunk, közben kis kortyokban igyuk a vizet. Így elkerülhetjük, hogy leterheljük az emésztőrendszert.

4. Elalvás előtt

Fél órával lefekvés előtt igyunk meg egy pohár vizet. Ez csökkenti az éjszakai szívproblémák kockázatát, biztosítja a nyugodtabb alvást, a könnyebb ébredést.

5. Fürdés előtt

Mielőtt beszállnánk a kádba, igyunk meg egy pohár vizet, így elkerülhetjük a meleg víz hatására keletkező hirtelen vérnyomás emelkedést.

Emellett természetesen folyamatosan pótolni kell a folyadék mennyiséget és minden esetben figyelni kell arra, hogy minden nap megfelelő mennyiségű folyadékot igyunk. Ez sok mindentől függhet, mindenkinek más-más mennyiségre van ugyanis szüksége. Ha szeretnéd tudni, hogy neked mennyi az ajánlott napi folyadék beviteled, akkor az alábbi linkre kattintva megtekintheted:

http://www.tudasfaja.com/dr-lenkei-gabor-mennyi-vizre-van-szuksegunk-hogy-egeszsegesek-legyunk/

http://www.tudasfaja.com/ennyi-vizet-kell-innod-hogy-beinduljon-a-fogyas-es-a-zsiregetes/

http://www.tudasfaja.com/asvanyvizet-vagy-csapvizet-igyunk/

Szerző: tudasfaja.com

loading...