Kezdőlap AKTUÁLIS FIGYELEM! Tízezreket kapnak vissza a magyarországi bankszámlás ügyfelek!

FIGYELEM! Tízezreket kapnak vissza a magyarországi bankszámlás ügyfelek!

Tegnapi naptól kezdi a Raiffeisen Bank ügyfeleinek jóváírni a tranzakciós illeték jogtalan áthárítása miatt megítélt pénzt. 5,5 évet kellett várni a visszafizetésre.

A Kúria kötelezte a bankot egyes díjmentesként meghatározott tranzakciók díjának emeléséből származó díjtöbblet visszatérítésére. A díjvisszatérítés azokat a lakossági és kiemelt magánügyfeleket érinti, akik 2013. január 1. és 2014. március 15. között meghatározott számlacsomaggal rendelkeztek, és persze végeztek „túlárazott” tranzakciókat. – írta az azenpenzem.hu.

A pénz jóváírása mától egy héten át várható. Az összegek minden esetben több tízezer forintra, de van, hogy több tíz euróra rúgnak. A bank szerint egyébként az esetek nagy többségében csupán néhány száz forint nagyságrendű összegről van szó.

A jegybank 2014 tavaszán jelentette be: tízmilliárdos nagyságrendben kell visszafizetniük pénzt a bankoknak ügyfeleik részére április végéig, mert 2012-ben és 2013-ban nem jogszerűen emelték a díjaikat és költségeiket. 26 bank indított akkor pert az Magyar Nemzeti Bank (MNB) ellen, köztük a Raiffeisen is.

Forrás

loading...