Kezdőlap EGÉSZSÉG Felturbózza a zsírégetést, rákellenes és vízhajtó: igyál napi 2 csészével és garantált...

Felturbózza a zsírégetést, rákellenes és vízhajtó: igyál napi 2 csészével és garantált a zsírégetés!

Létezik egy növény, amelynek a teája bizonyítottan felturbózza a zsírégetést, rákellenes vegyületeket tartalmaz és vízhajtó tulajdonságokkal is rendelkezik.

Ismert egészségmegőrző és gyógyító hatása miatt a zöld tea fogyasztása keleten évezredes hagyományokkal rendelkezik. A zöld tea egészségre kiható ereje legnagyobb mértékben a benne található nagy mennyiségű antioxidáns anyagok (polifenolok, s annak egyik csoportja, a katekin vegyületek) jótékony hatásának köszönhető. Egészségmegőrző tulajdonságai mellett, a zöld tea hatása a zsírégetés felgyorsításában is megnyilvánul.
Ezért is mondják, hogy a zöld tea az egyik legjobb zsírégető tea!

A zöld tea négyféle katekin vegyületet tartalmaz, melyek közül a legfontosabb az EGCg, vagyis az epigallokatekin-3-gallát. (EpiGalloCatechin-3-gallate)

Egy 2007-es amerikai tanulmány több száz élelmiszert megvizsgálva kimutatta, hogy a zöld teában a legmagasabb az EGCg koncentráció.

A vizsgálat azt is megállapította, hogy a zöld teában található EGCg 100-szor hatékonyabb a szabad gyökök semlegesítésében, mint a C vitamin, és 25-ször hatékonyabb, mint az E-vitamin.

Minél több feldolgozási folyamaton megy keresztül a zöld tea, antioxidáns hatása annál inkább lecsökken. Ez magyarázza, hogy a hatóanyag tartalomban kimutatható különbségek miért ilyen óriásiak; egy csészényi (kb. 2 dl) zöld tea EGCg tartalma feldolgozástól függően 5 és 450 mg között ingadozik!

Így készítsd el!

  • zöld tea elkészítése mindig alacsony ásványtartalmú tiszta klórmentes vizzel történjen.
  • A vizet ne mikróba, és ne műanyag vízforralóba melegítsük, hanem lehetőleg olyan rozsdamentes acél vízforralóban, amit csak erre a célra használunk.
  • A leforrázandó tea mennyiség a zöld teák esetében 2 dl vízre számolva 1 teáskanál.
  • A zöld tea áztatására a legmegfelelőbb a mázatlan vörös, többször kiégetett agyagkanna, vagy raku. Fém vagy műanyag kannát semmi esetre se használj. Természetesen porcelánkannát használhatsz, de soha ne mosd el belülről, csak kiöblíteni szabad!
  • A vizet addig forrald, amíg nem zubog, majd vedd le a tűzről, és hagyd visszahűlni 70 fokra. csak ha visszahűlt, akkor öntsd rá a levelekre.
  • Azonnal fedd be, és mindössze 1-3 percig hagyd álni, majd szűrd le.
  • A zöld tea leveleit másodszor is le lehet forrázni, ugyanis a második forrázáskor egészen más hatóanyagok oldódnak ki belőle. Ilyenkor már 5-8 percig is ázhat a levél.
  • A zöld teát porcelán vagy mázatlan agyag csészéből idd, ízesítés nélkül.
loading...