Kezdőlap KIKAPCSOLÓDÁS SZÓRAKOZÁS Felfújt egy lufit, bekente vazelinnel és liszttel. Az eredmény valami elképesztő dolog...

Felfújt egy lufit, bekente vazelinnel és liszttel. Az eredmény valami elképesztő dolog lett! (videó)

Mi egyből beleszerettünk, így, hát gyorsan neki is fogunk az elkészítéséhez. Még van egy kis idő a karácsonyig, de ha idejében nekifogunk, akkor gyönyörű lámpákkal lephetjük meg barátainkat.

Az elkészítése pedig elég egyszerű, csupán néhány egyszerű szabályt kell betartanunk.

Szükségünk lesz csipkére, ez lehet papír-, de akár nagyon vékony cérna csipke is, ragasztóra, lisztre, vazelinre, ecsetre, léggömbre, lámpafoglalatra és égőre.

Fújjuk fel a léggömböt, akkorára, amekkora lámpát szeretnénk készíteni, és helyezzük egy műanyag tálba, hogy legyen, ami megtartsa. Kenjük be egy réteg vazelinnel, hogy majd ne ragadjon a csipkéhez a léggömb. Ezután kezdjük a csipkét a lámpára helyezni, úgy, hogy minden darabka érintkezzen egymással, ne maradjon sehol rés. Keverjük össze a ragasztót egy kanál liszttel, és két kanál vízzel, úgy, hogy ne legyen csomós, majd kenjük be vele a csipkét. Mindig a fentről lefele haladjunk a ragasztó kenegetésével. Miután az egész léggömböt beterítettük, kivéve a végén egy kis lyukat, ahol a lámpa foglalat majd bekerül, hagyjuk száradni. Mikor kellőképp megszáradt, lyukasszuk ki a léggömböt, távolítsuk el a darabkákat belőle, és szereljük bele a lámpát.

Szerző: tudasfaja.com

loading...