Kezdőlap SÜTEMÉNYEK ÉDES SÜTEMÉNY Felejtsd el a tojásfestést! Idén ez lesz a menő Húsvétkor! Így készítsd...

Felejtsd el a tojásfestést! Idén ez lesz a menő Húsvétkor! Így készítsd el a Nyuszis kekszet!

Gondolatban már a húsvétra készülünk, hiszen odakint is kezdett egy kicsit felmelegedni az idő, és szívünkben-lelkünkben egyre inkább tavasz lesz.

Ez a húsvéti süti nagyon különleges, jól néz ki, és könnyű elkészíteni.

A gyerekek biztosan nagyon fognak örülni neki!

Hozzávalók:

  • 12 nagyobb mályvacukor
  • ½ csésze rózsaszín, csillogó cukor
  • 450 gramm fehér csokibevonó
  • 24 darab ovális formájú keksz
  • 48 kisebb fehér laposabb cukorka szemnek
  • 24 rózsaszín cukorka, vagy csokigolyó orrnak
  • ¼ csésze félédes csokoládé

Elkészítés:

1.Először készítsük el a füleket a mályvacukorból.  Nyugodtan használjunk hozzá egy konyhai ollót, amivel formára vágjuk. Mivel jól lehet formázni a tapadós mályvacukrot, könnyen kialakíthatjuk a kezünk segítségével is a hegyes fülek végeit.

2.Öntsük a rózsaszín kristálycukrot egy tálba, majd mártsuk bele a füleket, úgy, hogy csak a középső részüket fogja be. Utána kézzel, vagy egy kis ecset segítségével leseperhetjük a fölösleges cukrot. Állítsuk sorba egymás mellé egy sütőpapírra a rózsaszín borítású füleket. 24 darabot kell elkészítsünk.

3.Tegyük a fehér csokoládé bevonót egy kis tálkába, majd pár percre helyezzük a mikróba, míg felolvad. Minden 30 másodpercben vegyük ki, és keverjük meg.

4.Mikor teljesen felolvadt, mártsuk meg benne a kekszeket, úgy, hogy minden oldalukat jól bevonja. Akár kétszer is megforgathatjuk a bevonóban. A fölösleget csorgassuk le, majd tegyük őket szépen egymás mellé sütőpapírra. Ne érjenek egymáshoz.

5.Mikor 3-4 kekszet megmártottunk a csokiban, fogjunk neki a díszítésnek, mielőtt megszilárdulna a bevonó. A mályvacukor füleket illesszük a helyükre, majd tegyünk két fehér cukorkát szemnek, és egy nagyobb rózsaszínt orrnak. Így készítsük el az összes nyuszit. Ezután olvasszuk fel a barna csokoládét, öntsük habzsákba, majd rajzoljuk meg a nyuszik bajszát, és fehér szemgolyóba egy-egy barna pöttyöt.

6.Hagyjuk 15-20 percig, míg jól megszilárdul a díszítés, ezután nyugodtan tehetjük az ünnepi tálcára a mutatós nyuszikat. Ha több napig szeretnénk tárolni, akkor tartsuk légmentesen záródó dobozban őket szobahőmérsékleten.

tudasfaja.com

loading...