Kezdőlap EGÉSZSÉG Fekélyek, sebek, herpesz a szájban? Így szabadulj meg tőlük!

Fekélyek, sebek, herpesz a szájban? Így szabadulj meg tőlük!

A szájban lévő sebek, fekélyek, herpeszek általában piros vagy fehéres színűek és kissé fájdalmas érzést nyújtanak. Vannak olyan esetek is, amikor ezek a kis “hólyagok” a fogíny környékén, a szájpadláson vagy a nyelv alatt keletkeznek, de minden esetben kellemetlen érzést keltenek.

 

 

 

 

A kellemetlen lehelet, a száj sarkában éktelenkedő herpesz s a nyelven keletkező hólyagok senkiben sem keltenek különösebb bizalmat. Gondolatban egyből a nem kielégítő higiénét okoljuk értük, holott a legalaposabb szájápolás mellett is bele-belefuthatsz fertőzésekbe.

Az okokat nem feltétlenül szolgáltatod te magad, elég egy rossz étel, egy villamoskapaszkodó, egy rosszul megválasztott csókpartner, vagy egy ismeretlen fűszer használata, s máris jelentkeznek a kellemetlen tünetek.

Az, hogy sok szájfertőzés ronda, még csak-csak elviselhető valahogy, de némelyik annyira fájdalmas, hogy az evést is ellehetetleníti

Ha szeretnél a lehető legrövidebb időn belül megszabadulni ezektől a bosszantó kis hegektől, akkor az alábbi nagyon egyszerű recept a segítségedre lehet ebben.

fekélyek, sebek, herpesz a szájban

Hozzávalók:

  • 1 pohár víz
  • 1 teáskanál só

Használata:

A két hozzávalót alaposan keverjük össze, amíg a só teljesen fel nem oldódik és ezzel az elkészített sós oldattal öblögessük a szájat és gargarizáljunk is vele. A citromos víz fogyasztása, illetve a citromos vízzel való öblögetés is hatásos lehet. Egy vagy két nap alatt a szájban kialakult kellemetlen hegek eltűnnek.

Szerző: tudasfaja.com

 

loading...