Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezzel a módszerrel 5 perc alatt vége a fogfájásnak, fájdalomcsillapító gyógyszerek nélkül!

Ezzel a módszerrel 5 perc alatt vége a fogfájásnak, fájdalomcsillapító gyógyszerek nélkül!

A fogfájás nem gyerekjáték, és szakszerű kezelést igényel. Éppen ezért, hogy ne törjön ránk a legváratlanabb és legrosszabb helyzetben, legalább egy évben egyszer menjünk el vizsgálatra, hogy még időben meg lehessen előzni a bajt.

Ebben a cikkben szó lesz egy hatékony, fogfájást enyhítő módszerről. Csak egy dologra lesz szükségünk, ami nem más, mint a szegfűszeg.

A szegfűszeg ugyanis eugenolt tartalmaz, amely egy erős érzéstelenítő és fertőtlenítő szer, így egy ideig csillapítható a fogfájás. Ugyanakkor a szájüregben lévő baktériumoktól és a rossz lehelettől is megszabadít.

Szegfűszeg por

Először is sós meleg vízzel öblítsük ki a szánkat, majd egy késhegynyi szegfűszeg port tegyünk arra a fogunkra, amelyik fáj. Hagyjuk rajta pár percig és a fájás hamarosan meg fog szűnni.

Egész szegfűszeg

Öblítsük ki a szánkat sós meleg vízzel, majd tegyünk pár szegfűszeget a fájós fogunk közelében. Ha kissé megpuhultak, enyhén rágjuk össze, hogy kijöjjön belőlük a fájdalomcsillapító olaj.

Szegfűszeg olaj

Ez talán a leghatékonyabb szegfűszeges fájdalomcsillapító módszer. Csak kenjük be a fájós fog környékét, majd utána egy evőkanál olíva olajat is tegyünk rá. Előtte érdemes sós meleg vízzel kiöblíteni a szájüreget, hogy az olajok könnyebben felszívódjanak.

Jó tudni, hogy ez a módszer csak vészhelyzet esetére jó, a szakszerű kezelés érdekében fel kell keresni egy fogorvost.

Szerző: tudasfaja.com

loading...