Kezdőlap AKTUÁLIS Ezt te sem fogod elhinni: Így néz ki 25 év elteltével a...

Ezt te sem fogod elhinni: Így néz ki 25 év elteltével a Xéna harcosnője! Emlékszel még rá?

Származását tekintve ír. Egy időben tanult operaéneklést is, de felhagyott vele, mivel úgy érezte, nem volt meg benne az az elhivatottság, ami ehhez kell. Középiskolájában számos színdarabban játszott, tetszett neki a színészkedés.

Később az Aucklandi Egyetemen tanult olaszt, franciát és németet egy évig. Otthagyta az iskolát, barátjával beutazták Svájcot és Németországot. Amikor elfogyott a pénzük, Ausztráliába mentek, ahol egy aranybányában kezdtek el dolgozni. Lucy itt mintákat bányászott, de még teherautót is vezetett.

1988-ban barátjával Garth Lawlessel Ausztráliában összeházasodott, majd Új-Zélandra költöztek. Már itt született Daisy nevű lánya. 1989-ben megnyerte az Új-Zéland legszebb asszonya versenyt[1], ezután színésznői karrierbe kezdett. A kezdetekben számtalan reklámban szerepelt. Később családjával Kanadába költözött, itt a William Davis Center for Actors Studyba járt. Tanulmányai után 1992-ben visszatért Új-Zélandra.

Sok tv- és filmprodukcióban szerepelt, de a közönség A Rainbow Warrior elsüllyesztése és a Herkules és az amazonok című filmben ismerhette meg.

Xena szerepére először Vanessa Angel színésznőt szánták, ő a forgatások kezdete előtt megbetegedett, így Lucy játszotta el Xenát (őt találták a legalkalmasabbnak erre a szerepre). Xena szerepével Lucy elindult a népszerűség és a híresség útján: 1995-ben elkezdték forgatni a Xena, a harcos hercegnő c. filmsorozatot, amelyért 1997-ben megkapta a legjobb televíziós filmszínésznő díját.2001-ben felkérték az X-akták producerei Lucyt, hogy szerepeljen a sorozatban. Lucy két epizódra írta alá a szerződést. 2002-ben vállalt egy kis szerepet a Pókember című filmben, amiben egy rorckerlányt alakít. 2003-ban a Tarzan című kalandfilmsorozatban is láthattuk. 2004-ben az Eurotúra című amerikai-cseh vígjátékban a Holland Vandersexx klub fő csábítóját alakítja. 2005-ben szerepelt a Boogeyman című amerikai horrorfilmben, valamint a Rajzás – A pusztítás napja című amerikai katasztrófafilmben. 2005-től a Csillagközi romboló című amerikai akció – sci-fi-sorozatban is szerepel. 2006-ban részt vett az amerikai Celebrity Duets című show-műsorban, ahol többek között a következő világhírű énekesekkel is énekelt: Bonnie Tylerrel, Smokey Robinsonnal és Richard Marxszal. 2008-ban hangilag két animációs filmben is szerepelt (DragonLance, Justice League) és új filmet forgatott Adam Sandlerrel és Courteney Coxszal (Esti mesék).

2009-ben a Bitch Slap című akciófilmben szerepel, amit Rick Jacobson rendezett. 2010-ben a Spartacus: Vér és homok c. sorozatban megkapta az egyik főszerepet, majd annak előzménysorozatában, a Spartacus: Az aréna istenei-ben is szerepelt. A sorozat második évadában, a Spartacus: Vér és homok-ban is ő volt az egyik főszereplő. 2012-ben Greenpeace aktivistaként írt nyílt levelet unokáinak, melyben kinyilvánítja környezetvédelmi elkötelezettségét.[1]

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Buncha Kiwis in Italia. Moidering spritzes on our way to @napoliComicon Ci vediamo! @moses_mackay

Lucy lawless (@reallucylawless) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Where's Waldo?!?!

Lucy lawless (@reallucylawless) által megosztott bejegyzés,

loading...