Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt a receptet miért nem ismertem eddig a szódabikarbónáról? Így használd külsőleg!

Ezt a receptet miért nem ismertem eddig a szódabikarbónáról? Így használd külsőleg!

A szódabikarbóna nagyon könnyen beszerezhető, éppen ezért ki ne hagyjuk, hiszen számos problémát orvosolhatunk segítségével. Igencsak nehéz lenne felsorolni, hogy mi mindenre jó a szódabikarbóna, a lista végtelen.

Maradjunk annyiban, hogy mindenképp be kell szerezni egy adag szódabikarbónát, hogy alkalomadtán mindig kéznél legyen.

Használhatjuk külsőleg, de belsőleg is, sőt a takarításban, és a ház körüli teendőkben is nagyon jó szolgálatot tehet. A szódabikarbóna segítségével elkerülhetünk egy csomó betegséget. Inkább ezt használjuk még idejében, mintsem hogy majd drága gyógyszereket kelljen szedjünk. Szódabikarbónával megelőzhetjük a hasmenést, a szervezet túlsavasodását, az enyhébb mérgezéseket, a gyomorfekélyt.

Külsőleg alkalmazva segítségével gondoskodhatunk a bőr egészségéről is. Nátrium tartalma miatt megakadályozza a vesekő, és a húgyhólyag fertőzések kialakulását. Ha egy teáskanálnyi szódabikarbónát elkeverünk egy pohár vízben az edzés, sportolás utáni izomfájdalmak kialakulását is elkerülhetjük. A szódabikarbóna segítségével a körömgombától is megszabadulhatunk.

Szórjuk be a megnedvesített körmünket szódabikarbónával, és körömkefe segítségével alaposan dörzsöljük be. Hagyjuk így állni jó sokáig, és naponta legalább kétszer ismételjük meg az eljárást. De elkészíthetjük az alábbi lábáztató keveréket is.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 6-8 csepp borsmenta illóolaj
  • és egy kevés víz

Alkalmazás:

Töltsünk egy tálba egy kevés vizet, annyit, hogy a lábfejünket ellepje. Keverjük el a szódabikarbónát, a sóval, és az illóolajjal, majd keverjük bele a tál vízbe. Ebben áztassuk a lábainkat egy fél órán keresztül. Elmúlik a lábviszketés, a kellemetlen szag, és rendszeres használata következtében a körömgombától is megszabadulhatunk.

loading...