Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezért kellene mindenkinek diót csíráztatni otthon!

Ezért kellene mindenkinek diót csíráztatni otthon!

Ha szeretsz diót rágcsálni az unalmas estéken, akkor mindenképp érdemes elolvasnod, hogy miért kellene kicsíráztatnod, mielőtt megeszed!

A legtöbb ember szereti a dió ízét, de visszaretten magas olaj- és kalória-tartalmától. Azonban mérsékelten, vagy más zsírtartalmú táplálékok helyett fogyasztva a dió az egészséges diéta része. A dió az egészségre többszörösen is kedvező hatású.

A dió az egyik legősibb emberi táplálék. Már i.e. 7000 körüli időkből találtak az emberi lakóhelyek régészeti feltárása során dióhéj-maradványokat.

A diócsíra egészen eddig nem tartozott a megszokott bioételek közé. Ez minden bizonnyal gyorsan változni fog, amint egyre többen megismerik egészségre gyakorolt hatásait. Előállítása pedig pofon egyszerű: csupán dió kell hozzá!

Mit tartalmaznak a csírák?

A csírák jóval magasabb tápanyagtartalommal rendelkeznek, hatóerejük sokszorosa a magénak.

A dióra pedig különösen igaz ez, hiszen a kutatások bebizonyították, csíráztatásával ezerszeresére növelhetők egészségre gyakorolt hatásai.

Így csináld!

A csíráztatáshoz 1 kg diót szerezzünk be, tegyük egy nagyobb tálba és annyi vízzel öntsük fel, hogy jól ellepje. Tegyük olyan helyre – pl. ablak közelébe -, ahol éri a nap és hagyjuk ázni 2 hétig. Közben időnként cseréljük ki a vizét.

2 hét múlva fogyaszthatjuk a diócsírát, reggel és este 3-3 szemet együnk meg belőle, hogy hatásait élvezhessük. Óriási mennyiségű energiát ad, jót tesz az immunrendszernek, méregtelenít és nagyon hatékony a test öregedésének késleltetésében.

loading...