Kezdőlap AKTUÁLIS Ezeket az ajándékokat kapják húsvétra idén a nyugdíjasok

Ezeket az ajándékokat kapják húsvétra idén a nyugdíjasok

Bár az államtól most nem kapnak adományt a nyugdíjasok, ellenben több önkormányzat utalványt ad az időseknek.

Kalocsán évek óta folyik a vita arról, kapjanak-e támogatást a 65 év felettiek. Idén a város vezetése megszavazta, hogy 2000 forintos húsvéti juttatást adjanak a helyi időseknek. Egy képviselő ezt 3500 forintra emelte volna, de leszavazták, mondván, ez már kampányfogás lenne.

Dombrádon a rászorulók 4500 forint értékű támogatást kapnak az ünnep alkalmából. Mindezt élelmiszercsomag keretében, amelybe helyi gazdáktól származó áru kerül.

Dunaújváros 55 millió forintot szán nyugdíjasaira: minden idős embernek 5000 forintos támogatást adnak, amit már elkezdtek kézbesíteni. A városban minden olyan ember kap támogatást karácsony és húsvét előtt, akinek a nyugdíja nem haladja meg a 199 500 forintot.

Makón minden hetven év feletti lakos kap 10 000 forintot olyan utalvány formájában, amit akár gyógyszerre is be lehet váltani.

Budapesten két kerületben örülhetnek a lakosok: Angyalföldön minden felnőtt kap 3000 forintot, amit sonkára költhet, az I. kerületben pedig minden 80 év feletti kap 8 000 forintot.

(Napi.hu)

loading...