Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezek az élelmiszerek szinte soha nem járnak le

Ezek az élelmiszerek szinte soha nem járnak le

Biztosan veled is előfordult már, hogy valahol a kamra mélyén rábukkantál egy rég nem látott konzervre, vagy egy zacskó tésztára. Ilyenkor nehéz eldönteni, hogy vajon még fel lehet-e használni. Bár minden terméken rajta van a szavatossági ideje, mégis ott bujkál bennünk a kétely, hogy hátha mégis most az egyszer még át lehetne lépni a határt. A jó hír, hogy tényleg vannak olyan élelmiszerek, melyek szinte soha nem mennek ki garanciából.

 

 

 

Szójaszósz-ha nem bontottuk meg az üveget, akkor akár három évig is eláll.

Alkohol tartalmú italok-ezek közül vannak olyanok, melyeket, ha nem bontunk fel, fénytől védett, nem túl meleg helyen tartjuk, akkor akár minket is túlélhetnek.

Cukor-ha egy lezárt edényben tartjuk, akkor édesítőszerként korlátlan ideig használhatjuk, nem romlik meg.

Tészta-több hónapig használhatjuk, semmi bajunk nem lesz, ha elkészítünk egy jó kis bolognait belőle. Csak bátran használjuk.

Sp2sm

Fűszerek-úgy tűnik, gyakorlatilag sohasem romlanak meg, vagyis még nem sikerült romlott fűszerrel találkozni. A táplálkozás szakértők szerint, a szárított gyógynövények nem tárolhatók tovább, mint két év, a fűszerekkel kevert ételízesítők, vagy fűszerporok három évig, az egészben hagyott fűszerek, pedig négy évig állnak el.

Rizs-nem jár le, vagyis mindaddig fogyasztható, amíg légmentesen záródó edényben tároljuk.

Kávé-korlátlan ideig lehet fogyasztani, de csak akkor, ha a kamra mélyén légmentesen záródó edényben tároljuk.

Méz-nem hiába hívják az istenek eledelének, az igazi méz ugyanis sohasem romlik meg. Tároljuk jól záródó üveg edényben, erős fénytől, és hőtől védve. Fogyasszuk rendszeresen, hiszen nagyon magas a tápértéke.

  1. Szerző: tudasfaja.com
loading...