Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Így akadályozd meg a laptop túlmelegedését! Egyszerűbb mint gondolnád, íme a trükk!

Így akadályozd meg a laptop túlmelegedését! Egyszerűbb mint gondolnád, íme a trükk!

Semmi sem jobb annál, mint egy igazán hasznos trükk – különösen, ha ez megakadályozza, hogy a laptop a saját szemed előtt kigyulladjon. Nem akarunk megijeszteni, de ez valóban megtörténhet ezért szeretnénk figyelmeztetni.

De ne aggódj, tehetünk azért valamit, hogy ezt megakadályozzuk és sokkal könnyebb, mint gondolnád. Ezt a trükköt egy japán tervező fedezte fel akit nagyon bosszantott, hogy a laptopja gyakran túlmelegedett ezért úgy döntött, hogy tenni fog valamit ellene. Elvégzett egy kis kutatást és kiderült, hogy a megoldás annyira egyszerű, hogy senki sem gondolta volna korábban.

Ha te is tapasztaltad, hogy a laptop túl forró lett és emiatt belassult, akkor nézd meg ezt az egyszerű módszert. A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!

Mindenkinek ismerős a helyzet… gépelünk a laptopon, majd hirtelen rádöbbenünk, hogy a szerkentyű nagyon forró, a beépített ventilátor pedig úgy tűnik, hogy semmit sem segít.

Ennek ellenére mi használjuk tovább, azonban egyszer csak annyira forró lesz és úgy belassul, hogy már majdnem használhatatlanná válik. Az is megtörténhet, hogy ilyenkor kigyullad.

Oké, tudom, hogy ez egy kicsit drámai – de nem áll messze az igazságtól! Egyes laptopok valóban kigyulladhatnak ha nem megfelelő a szellőztetés. Ez különösen akkor veszélyes, ha nem vagyunk a szobában. Akár az egész lakás is kigyulladhat!

Igen, ez így van. Ez nagyon veszélyes dolog! Tenned kell valamit annak érdekében, hogy ez soha ne történjen meg!

Ez egy hőkép, amely azt mutatja, hogy hol keletkezik a legnagyobb hő egy laptopban, ha órákon át használjuk.

l5-8

Milyen egyszerű lenne, ha így működne. Azonban ez a legrosszabb dolog, amit egy forró laptoppal elkövethetsz. Ezt soha ne próbáld meg!

De akkor mi a megoldás? A japán tudós kiderítette, hogy a pénzérméket fel lehet használni, a laptop hűtésére.

Általában a legnagyobb hő a billentyűzet fölött keletkezik. Egy halom pénzérme ténylegesen segít lehűteni a laptopot jelentős mértékben.

Hogy működik? Akinori Suzuki, egy japán férfi találta fel ezt a módszert. Felfedezte, hogy a problémát meg lehet oldani egyszerűen, ha a gép tetejére réz érméket teszünk. Köztudott, hogy a réz jó hővezető.

Az ő esetében is réz érméket használt. Minden bizonnyal te is felhasználhatod a filléreket erre a célra.

Most már van egy hasznos dolog, amire felhasználhatjuk az aprópénzt. Természetese, ha vásárolsz egy laptop hűtőt, az sokkal jobb, de miért ne próbálnád ki ezt a módszert is?

És ha ez nem működik, akkor van egy másik lehetőség is. Reggel tükörtojást készíthetsz a laptop segítségével. ?

Forrás

loading...