Kezdőlap AKTUÁLIS Ez az anya nagyon fáradtan érkezett haza este a munkából. Ami ezután...

Ez az anya nagyon fáradtan érkezett haza este a munkából. Ami ezután történt igazán megható

Az apa reakciója egy igazi életlecke lehet mindannyiunk számára. A történetből megtudhatjuk, mit jelent az igazi szeretet.

 

 

 

 

“Amikor gyerek voltam, édesanyám mindig egy családi recept alapján készített kekszet tálalt fel az étkezésekhez. Nagyon szerette ezt sütni, mindig azt mondat, hogy ez a tevékenység megnyugtatja. Egy este nagyon fáradtan érkezett haza. Ennek az estének az emléke örökre megmaradt bennem.

Hazaért a munkából gyorsan nekifogott főzni. Mikor apám belépett a házba, anyám mondta, hogy az étel tálalva van, ülhetünk az asztalhoz. Kolbászos tojást szolgált fel egy pár erősen odaégett keksszel. Izgatottan várta, hogy mit fogunk szólni az elrontott kekszhez. Apám elvett egy kekszet, anyámra mosolygott, majd megkérdezte tőlünk, hogy milyen volt ma az iskolában. Nem emlékszem, hogy miről beszélgettünk még, de azt tudom, hogy apám vastagon kente a vajat és lekvárt minden harapásnál a kekszre.

Mikor végeztünk, anyám azt mondta neki: “drágám, úgy sajnálom, hogy ma elégettem a kekszet”. “Semmi baj szívem, szeretem a ropogós kekszet, kár, hogy nem tudtam itthon lenni, hogy segítsek neked”-mondta apám kedvesen.

41234_share

Aznap este apám bejött a szobába, hogy jó éjt kívánjon. Kíváncsi voltam,és megkérdetem, hogy tényleg szerette a megégett kekszet.

“Anyának rendkívül nehéz napja volt, és nagyon elfáradt. Sajnálom, hogy nem voltam otthon, és nem tudtam segíteni neki vacsorát készíteni. Egy kicsit elégett a keksz valóban, de azért még nem lesz tőle semmi bajunk. Szívem, az életben nem minden tökéletes, és néha az emberek hibáznak. Nem vagyunk a legjobb szakácsok, sem anyád, sem én. Amit viszont megtanultam az évek során, hogy el kell fogadnunk egymás hibáit”-mondat apám elalvás előtt.

Szerző: tudasfaja.com

loading...