Kezdőlap AKTUÁLIS Havas eső, fagy, szélvihar – Ez lesz az idei év leghidegebb hete

Havas eső, fagy, szélvihar – Ez lesz az idei év leghidegebb hete

Viharos széllel, lehűléssel törhet be újra az országba az igazi tél. Kettős front nehezíti a frontérzékenyek életét vasárnaptól, érkezik a hidegfront, jövő héten pénteken, december 14-én lehet a leghidegebb.

 

Mutatjuk a legfrissebb időjárás előrejelzést az Időkép.hu jelentése alapján:

Hétfő hajnalban hidegfront érkezik. A front átvonulását szórványosan előforduló eső, záporok kísérik. Az északkeleti tájak kivételével feltámad az északnyugati szél, hétfőn napközben a középső országrészben és a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A hegyekben, délutántól már sík vidéken is egyre inkább hózáporok lehetnek jellemzőek. A csúcshőmérséklet még 4 és 9 fok között alakul.

Kedd is marad a szeles idő, Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet és több helyen előfordulhat kisebb hózápor, havas eső, nyugaton, délnyugaton eső. Hajnalban a legtöbb helyen már fagyni fog, északkeleten -5 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig 1-7 fokot mérhetünk.

Szerdán szórványosan fordulhat elő kisebb havazás, hózápor, délnyugaton havas eső is. Kora reggel -5, +2, délután 1-6 fokra készülhetünk.

Csütörtökön nagyon hideg lesz, napközben is fagyhat. Hajnalban mindenhol fagyni fog és helyenként napközben is kevéssel fagypont alatt marad a hőmérséklet.

Pénteken változóan, majd erősen felhős lesz az ég. Nyugaton, délnyugaton hószállingózás, havazás is lehet. A keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3fok között alakul.

 

Forrás:blikkruzs.blikk.hu

loading...