Kezdőlap AKTUÁLIS Erre nem számítottunk: a szakértők elképedtek, hogy milyen időjárás lesz augusztusig

Erre nem számítottunk: a szakértők elképedtek, hogy milyen időjárás lesz augusztusig

Nyár közepén ilyen időt!

 

Július 15-ig szépen fokozatosan melegszik az idő. Záporok, zivatarok az ország bármely pontján kialakulhatnak, de lehűlésre, hideg éjszakákra július 5-e után már nem kell számítani. Egy hidegfront érkezhet a hónap közepe után, de csak pár napig tart.

Aztán 27-29 fok között lesz a jellemző hőmérséklet, de 30 fok fölé a mostani számítások szerint a nappali maximum hőmérséklet nem emelkedik. Nagy valószínűséggel hosszan tartó kánikula júliusban nem lesz. A szakértőket is meglepi, hogy ez a hónap az előző évekkel ellentétben kellemes meleget és nem túlzott forróságot hoz a mostani számítások szerint. Az igazi hőség leghamarabb augusztusban érkezhet.

FORRÁS: IDOKEP.HU

Kedden túlnyomóan napos idő várható. Legfeljebb a nyugati, délnyugati határvidékre sodródhat be nyugat felől egy-egy zápor, esetleg zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Szerdán többórás napsütés mellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Elsősorban a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részein valószínű helyenként zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre számíthatunk alapvetően, de a Dunántúl fölött magasszintű felhőzet is lehet. Helyenként – nagyobb eséllyel a Dunántúlon – zápor, néhol zivatar is lehet. Általában mérsékelt marad a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között valószínű.

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Több helyen kell záporra, zivatarra számítani. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környékén átmeneti szélerősödés is várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Szombaton a nap első felében még felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Délelőtt délen még valószínű eső, zápor, zivatar, majd ott is megszűnik a csapadék, és délután már csak helyenként lehet zápor. Az északi szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Helyenként zápor, néhol zivatar is lehet. Az északi, északnyugati szél erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

loading...