Kezdőlap AKTUÁLIS Erre a 6 megyére adtak ki riasztást HÓZÁPOR miatt! Estig akár 10...

Erre a 6 megyére adtak ki riasztást HÓZÁPOR miatt! Estig akár 10 centiméter hó is leeshet

Országszerte havazni kezdett vasárnap hajnalban.

Az OMSZ arról tájékoztatta az embereket, hogy a hóesés késő délután, este több helyen abbamaradhat.

Az Alföldön kell a legnagyobb mennyiségű hóra számítani, a hótakaró 3-8 centiméter lehet, a kisebb körzetekben azonban előfordulhat a 10 centiméter, vagy annál nagyobb vastagságú hó is. Más helyeken 5 centis friss hó is lehet, a nyugati, valamint az északnyugati tájakon a legkevesebb.

A met.hu adatai alapján a nap nagy részében borult lesz az ég, ám késő délutántól északnyugaton, majd estétől északon másutt is felszakadozik a felhőzet. Délig több helyen, majd egyre inkább a Dunától keletre számíthatunk további havazásra, a déli határvidekéen pedig havas eső is előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, -2 és +2 fok között várható. Késő estére -4, +1 fokra hűl le a levegő.

Hétfőn délen, délnyugaton lesz zártabb a felhőtakaró, máshol szakadozottabb lehet a felhőzet. Estétől helyenként délen újra szállingózhat a hó. Északkeleten időnként élénk lehet az északias szél. Hajnalra a keleti tájakon foltokban pára, köd kialakulhat. A minimumok -9, -1, a maximumok -1, +3 fok között alakulnak. Kedden délen, délkeleten és keleten hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat, máshol viszont sokat süthet a nap. Nem lesz jelentős a légmozgás. Erősen fagyos reggelt követően délután -1 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön az ország nagy részén ismét felhősebb időre készülhetünk, gyenge esőre, havas esőre, kevés hóra is számítani kell ezeken a napokon. Élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Szerdán -2, +3, csütörtökön -1, +6 fokot mérhetünk.

(met.hu)

loading...