Kezdőlap AKTUÁLIS Építész figyelmeztet – Hatalmas hibát követsz el, ha ezzel szigeteled a házad!

Építész figyelmeztet – Hatalmas hibát követsz el, ha ezzel szigeteled a házad!

Ha a ház szigetelése kerül szóba, akkor az első gondolat azonnal a polisztirol, amelynek népszerűsége nagyra növekedett hazánkban. Az egyik legolcsóbb megoldás, amelyet sokan választanak régi házak burkolására is. 

De vajon felmerült-e már a kérdés valakiben, hogy egészségügyi szempontból milyen hatásai vannak? Egy szakember osztotta meg véleményét erről az építkezésben gyakran használt anyagról, amely aggodalomra ad okot.

Habár a polisztirol hőszigetelő képessége valóban hatékonyan, jobban megtartja odabenn a meleget és egyenletes falfelületet eredményez a régi házak esetében is, nem mondható egészséges megoldásnak.

Egy román építész, Alexandru Hortopan szerint sokkal okosabb választás a kőzetgyapot, amely valamivel ugyan drágább, de hosszú távon sokkal jobb befektetés.

A polisztirollal ugyanis az a gond, hogy nem engedi lélegezni a ház falait. Ennek eredményeképpen odabenn megemelkedik a páratartalom, így a gombák és egyéb kórokozó mikroorganizmusok is könnyebben el tudnak szaporodni. Ha a polisztirolt műanyag nyílászáróval ötvözik, akkor ez a hatás még kifejezettebb lesz.

Különösen kisgyermekes családok esetében nem javasolja, mivel az a csemete, aki ilyen helyiségben tölt el sok időt, szinte biztos, hogy valamilyen légzőszervi megbetegedéssel fog küzdeni nagyobb korában.

A kőzetgyapotnak jobb a hangszigetelése és a páraáteresztő képessége is, mindamellett nem ég, hiszen az olvadáspontja 1000°C felett van.- írja mindezt a filantropikum.com

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...