Kezdőlap AKTUÁLIS Emberségből jeles: Mága Zoltán egymilliót utalt a beteg Zentének!

Emberségből jeles: Mága Zoltán egymilliót utalt a beteg Zentének!

Az első híresség, aki komoly összeget ajánlott a nagybeteg SMA betegséggel küzdő Zentének!

Mága Zoltán egymillió forintot adományozott a súlyos beteg Zente kezelésére, emellett arra kéri a 100 leggazdagabb magyart: segítsék ők is az SMA 1-es kisfiút.

Egymillió forinttal támogatja a kis Zente megmentését Mága Zoltán! Ahogy arról a Blikk is beszámolt, egy ország fogott össze a másfél éves kisfiúért, aki egy nagyon súlyos betegségben, gerincvelői izomsorvadásban – SMA I-ben – szenved. Kezelésére csak a világ legdrágább gyógyszere alkalmas, ennek ára átszámítva 700 millió forint. A hegedűművész az általa utalt egymillió forinton túl jótékonysági koncertsorozatán külön gyűjtést fog szervezni, ezen túl egy felhívást is közzétett: arra kéri a 100 leggazdagabb magyart, illetve a polgármester-jelölteket, álljanak be ők is a jó ügy mögé.

“Figyelem, 100 leggazdagabb magyar és polgármester-jelöltek! Összefogásra hívok mindenkit, mutassuk meg, milyen nagyszerű emberek vagyunk, mentsük meg együtt a ​gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő másfél éves kisfiú, Zente életét! Arra kérem az ország 100 leggazdagabb emberét, segítsenek, hogy egy újfajta gyógykezelés segítségével életben maradhasson. Azért szólítom meg a polgármester-jelölteket is, hogy most, a kampány közepén ne csak reklámokra költsenek, hanem mutassanak önzetlenséget, támogassák egy élet megmentését, kiteljesedését” – kezdte Mága Facebook-posztjában, majd így folytatta:

“Zente életének megmentéséhez az első egymillió forintot Én adom. […] Az élet a legdrágább kincs, és egy élet elvesztését a világ összes pénzével sem lehet pótolni.”

A gyűjtés ugyan csak pár napja tart, az idő sürgeti a családot. A kezelést még második születésnapja előtt meg kell kapnia Zentének, ez pedig februárban lesz.

loading...