Kezdőlap AKTUÁLIS Elsőfokú figyelmeztetés több megyére – Ha itt élsz készülj fel az ítéletidőre!

Elsőfokú figyelmeztetés több megyére – Ha itt élsz készülj fel az ítéletidőre!

Zivatarveszély miatt az ország nagy részére csütörtökre is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

portál előrejelzésében azt írja csütörtökön a reggeli órákra az eső, zápor mellett legnagyobb eséllyel az északi, északkeleti országrészre korlátozódhatnak a zivataros csapadékgócok. Napközben leginkább a Dunántúl déli felén, illetve az Alföld déli és keleti részein valószínű zivatarok kialakulása. Főként délkeleten a délutáni órákban helyenként intenzív zivatarok is előfordulhatnak 70 kilométer/órát meghaladó széllel, jégesővel.

Csütörtökre Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adták ki a zivatarveszély miatti elsőfokú figyelmeztetést.

A hét további részében is a csúnyábbik arcát mutatja a tavasz

Pénteken a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett záporok, zivatarok nagyobb eséllyel délen és a Dunántúlon fordulhatnak elő. A nyugatias szél északon, északkeleten erős lesz. Hajnalban főként délnyugaton pára-, ködfoltok alakulhatnak ki. 6-13 fokos minimumokat követően délután 17-22 fok valószínű.Szombaton szinte bárhol az országban kialakulhatnak záporok, zivatarok, akár több hullámban is. A szél csak zivatarok idején támadhat fel. A csúcshőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.Vasárnap egyre inkább keletre korlátozódik a csapadék, a Dunántúlon már több órára kisüthet a nap. Egy hidegfront miatt a Dunántúlon és a középső tájakon feltámad az északnyugati szél. Napközben 15-21 fokra készülhetünk. Hétfőn újabb csapadékzóna érkezhet.

  • Forrás:
  • met.hu
loading...