Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Elképesztő: Citromhéjjal dörzsöli a fogát, nem fogod elhinni miért!

Elképesztő: Citromhéjjal dörzsöli a fogát, nem fogod elhinni miért!

A citrom egészségre gyakorolt hatásával mindenki tisztában van, arról azonban kevesen tudnak, hogy a citrom héja nem a kukába való! A citrom héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, mint maga a citrom leve.

 

 

 

 

A citrom (Citrus) egy csodás növény a rák gyógyítására, ugyanis Germánium tartalma rákellenes hatású. 10.000-szer erősebb és jótékonyabb a kemoterápiánál.Fiatalító hatású és segíti az egészséget, mivel megszünteti a test mérgező  anyagait.A sárga citrom héját reszelve töltelékek (mák, dió, túró mellé), levét tea, kávé, gyümölcslevesek, turmixitalok, puncs, szósz, hidegtálak, hal- és egyéb húsételek ízesítésére használják.

A szárított héjat (Citri pericarpium) spirális szalagokban, vagy kockára vágva forgalmazzák, de így csak az édes- és likőripari üzemekben használják fel. Otthon a legjobb saját citromot használni (ha tehetjük, ültessünk és neveljünk mi magunk citromfát), mivel a boltokban kapható citromot éretlenül szedik le, és utó érlelő vegyszerekkel kezelik, mely miatt a bolti citrom héjának fogyasztása meglehetősen kockázatos lehet! Használjunk inkább kezeletlen vagy bio citromot! Mind héja, mind leve jól használható gyümölcslevesek, kompótok, turmix italok, rizsételek, puncsok, szószok, hidegtálak stb. ízesítésére.

citromhéj fogra

Lássuk miért dörzsöljük a fogba!

Mivel a citrom és a héja is fertőtlenítő hatással rendelkezik, ezért a száj higiéniájában az egyik legjobb természetes módszer. Amellett, hogy elpusztítja a kártevő baktériumokat, még a fogak fehérségében is nagy szerepet játszik.

Szerző: tudasfaja.com

loading...