Kezdőlap AKTUÁLIS Elképesztő: az édesanyja miatt majdnem meghalt egy esztergomi kisfiú

Elképesztő: az édesanyja miatt majdnem meghalt egy esztergomi kisfiú

A gyermekét sodorta veszélybe egy esztergomi anyuka, aki a számára felírt tapasszal akarta enyhíteni kisfia fájdalmát.

A nyolcéves kisfiú a nyári napközis táborban sérült meg, ami után erős hasi, illetve hátfájdalmakra panaszkodott. Az anyuka ezután a fiával azonnal felkereste a gyermekorvost, aki a gyerek súlyának megfelelően írt fel számára fájdalomcsillapító cseppeket.

Ám hiába vette be a gyerek a készítményt, továbbra is fájdalomra panaszkodott az édesanyjának, aki ekkor egy tapaszt ragasztott a hátára. Csakhogy a fájdalomcsillapító a nő részére volt felírva, ő pedig nem olvasta el a betegtájékoztatót, amely szerint csak az használhatja, akinek az orvos felírta, különben túladagoláshoz vagy halálhoz vezethet.

Az anyuka ezután mit sem sejtve magával vitte a gyermeket a munkahelyére, ahol a fiú rosszul lett: nehezen vette a levegőt, a végtagjai elszíneződtek, majd az eszméletét is elvesztette. A mentők kiérkezéséig ugyan megkezdték a lélegeztetést, de a nő a tapaszról nem szólt a szakembereknek.

Végül a mentőhelikopter egyik orvosa vette észre a fiú hátán a tapaszt, majd szedte azt le, aztán az ellenanyag beadását követően a beteg állapota normalizálódott, vagyis az életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg –olvasható a HVG oldalán.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a büntetlen előéletű elkövetőt végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság a szabadságvesztés tartamát egy év hat hónapban, a felfüggesztés tartamát három évben határozza meg.

loading...