Kezdőlap AKTUÁLIS Elfogták a soroksári kocogó nő feltételezett gyilkosát! Ő tette: 5 év után...

Elfogták a soroksári kocogó nő feltételezett gyilkosát! Ő tette: 5 év után fény derül az igazságra

Sajtótájékoztató keretében ígért további információkat a rendőrség az 5 évvel ezelőtt Soroksár külterületén kegyetlenül megerőszakolt és meggyilkolt nő ügye kapcsán! Az esemény szombaton 10 órakor kezdődött el.

 

Előzmény:

Ahogy azt megírtuk, a police.hu-n megjelent közlemény szerint csütörtökön fogták el és hallgatták ki azt a személyt, aki a gyanú szerint 5 évvel ezelőtt, 2013 szeptemberében megerőszakolta és meggyilkolta Soroksár külterületén a 36 éves családanyát, Gyurik Krisztinát. A TV2 szerint az elkövető véletlenül, a DNS mintája nyomán bukott le.

A megölt édesanya férjét és anyját péntek délutánra hívták be a zsaruk István utcai épületébe, hogy tájékoztassák őket a részletekről. További információkat azonban nem adtak ki, a rendőrség ugyanis szombatra ígért bővebb tájékoztatást az ország egyik legnagyobb port kavaró gyilkossági ügyéről. Az áldozat férje, Kardos Lajos annyit azonban elmondott: biztos benne, hogy felesége gyilkosát kapta el a rendőrség.

Szombati sajtótájékoztató:

A szombat délelőtti sajtótájékoztatón Petőfi Attila vezérőrnagy elmondta: Gyurik Krisztinát egy 40 éves férfi ölte meg, aki a bűncselekmény helyszínén, Szigetdűlőnél nőtt fel és a gyilkosság időpontjában is ott élt, mégpedig hajléktalanként. Jelenleg más, korábbi bűncselekménye miatt a börtönbüntetését tölti.

Az elkövetőt, R. Szilvesztert a bűncselekmény után egy hónappal Siófokon kapták el betörés miatt. Akkor azonban nem vettek tőle DNS-mintát. Immár öt éve börtönbüntetését tölti vagyon elleni bűncselekmények miatt.

A gyanúsított elmondása szerint azért találhatták meg a DNS-mintáját a helyszínen, ugyanis azt látta, hogy egy férfi bánt egy nőt, ezért ő közbeavatkozott és ekkor megsérült. Állítása szerint ő nem bántotta a nőt, mert miután lovagiasan megvédte, távozott a helyszínről.

loading...