Kezdőlap AKTUÁLIS Elfogadták a legszigorúbb abortusztörvényt! Te mit szólsz ehhez?

Elfogadták a legszigorúbb abortusztörvényt! Te mit szólsz ehhez?

MEGOSZTÁS

Szigorú abortusztörvényt hoztak meg az USA-beli Iowa államban, mely szerint egy nőnek csak abban az esetben van joga terhesség megszakításhoz folyamodni, ha életet veszélyeztető állapotban van, nemi erőszak vagy vérfertőzés áldozata lett és ezt előzetesen be is jelentette a hatóságoknak. 

Ezen kívülHa ezek egyike sem áll fenn, akkor abban az esetben van joga, ha azt a magzat első szívdobbanásának megjelenése előtt kéri. Onnantól kezdve ugyanis tiltott a beavatkozás.

Ez azért is problémás, mert a nők legtöbbje még tudatában sincs várandósságának, amikor a magzat szíve már elkezd verni. Ez a terhesség 6 hete körül veszi kezdetét.

A törvénytervezetet a Des Moines-i republikánus többségű szenátus 29-17 arányban szavazta meg és ezután Kim Reynolds republikánus kormányzó elé került, aki másnap aláírásával törvénybe is léptette.

Mivel a kormányzó közismerten életigenlő és nem ismer megállást, ha a magzatokért kell küzdenie, ez nem is volt meglepő. 

A republikánusok ezzel nem is titkoltan megmásítani kívánják az 1973-ban született ítéletet, amelyet a Roe kontra Wade ügyben hoztak meg, miszerint a nőknek alkotmányos joguk van az abortuszhoz.

A Planned Parenthood nevű szervezet is az abortuszhoz való jogot támogatja. Szóvivőjük Becca Lee véleménye szerint az abortusztörvény szándékosan alkotmánysértő és ellehetetleníti a terhesség megszakítások 99%-át.

“A törvény a magzati szívhangot használja fel eszközként, ami teljesen önkényes döntés, mert a szívverés még messze nem jelenti azt, hogy a magzat a méhen kívül is életképes.” -nyilatkozott Becca Lee.

tudasfaja.com

loading...