Kezdőlap AKTUÁLIS Elérte a Balatont is a koronavírus!

Elérte a Balatont is a koronavírus!

Közleményben tudatta a balatonlellei polgármester, hogy koronavírusos beteg van a településen.

 

hvg.hu szúrta ki Kenéz István polgármester közleményét a balatonlellei önkormányzat honlapján, melyben arról értesíti a lakosságot, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje egy balatonlelleinek.

“Tájékoztatom Önöket arról, hogy Balatonlellén is van egy olyan állampolgár, akinek vírustesztje pozitív lett. Ellenőrzés, megfigyelés és karantén veszi körül. Sokan vannak olyanok is, akik az elmúlt napokban, hetekben érkeztek haza a járvánnyal érintett országokból. Kényszer intézkedéseket nem áll módunkban velük szemben foganatosítani, de arra kérjük őket, hogy embertársaik egészségének megóvása miatt válasszák az önkéntes karantént! Ennyi felelősség mindenkiben kell, hogy legyen!” – olvasható a portálon.

A hvg.hu a Sonline információira hivatkozva azt írja, a beteg nemrég érkezett haza Ausztriából a családjával és saját költségükön végeztettek koronavírus-tesztet, aminek eredménye egyikőjüknél pozitív eredményt mutatott. A lap úgy tudja, a vizsgálatot nem akkreditált laboratóriumban végezték, így az illető nem számít hivatalosan fertőzöttnek. A polgármester azonban telefonon azt nyilatkozta a Sonline.hu-nak, hogy a betegről péntek délben kapta meg a tájékoztatást az Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi Szolgálattól. Azt is hozzátette, hogy egy olyan budapesti lakhelyű családról van szó, akik a napokban költöztek le egy apartmanházba Balatonlellére.

A Blikk is megírta, hogy a koronavírus-járvány miatt megrohamozták balatoni nyaralóikat az ingatlantulajdonosok, ami miatt Siófok polgármestere már egy nyílt levelet is közzétett, arra kérve az embereket, hogy maradjanak otthon.

Forrás

loading...