Kezdőlap EGÉSZSÉG Éjszaka gyakran felébredsz? Figyelj, mert ezzel a szerveddel lehet probléma!

Éjszaka gyakran felébredsz? Figyelj, mert ezzel a szerveddel lehet probléma!

Insomnia

Időközönként mindannyian felébredünk éjszaka, de vannak olyanok, akik rendszeresen ugyanabban az órában forgolódnak álmatlanul. Szakemberek szerint, az, hogy melyik órában ébredünk fel utalhat arra, hogy milyen egészségügyi problémával küzdünk.

A kínai orvoslás szerint a biológiai óránk egy nagyon megbízható szerkezet. Ennek jelzései alapján az egész szervezetünk működését megfigyelhetjük.
Nézzük, mit jelez az, hogy hány órakor szoktunk felébredni éjszaka.

21 és 23 óra között

Ebben az időzónában a véredények aktívak. Ha ilyenkor kínoz ébrenlét, akkor lehetséges, hogy a pajzsmirigyünkkel, vagy az immunrendszerünkkel van probléma. Kínozhat stressz, vagy elégedetlenség is.

2. 23 és 1 óra között

Ez az epehólyag zónája. Ilyenkor dolgozza fel a szervezet a nap folyamán elfogyasztott zsírokat. Ha ebbe az időzónában kínoz álmatlanság, azt jelenti, hogy ajánlott sokkal kevesebb zsíros dolgot fogyasztanunk. Inkább részesítsük előnyben az egészséges zsírokat.

3. 1 és 3 óra között

Ez a máj aktivitásának időzónája. Ha ilyenkor vagyunk ébren, azt jelenti, hogy a túl nagy terhelés következtében a májunk nem tud nyugalmi állapotba kerülni. Ajánlott csökkenteni az alkoholfogyasztást, és beiktatni egy diétás étrendet.

4. 3 és 5 óra között

Ebben az órában a tüdők elraktározzák az oxigént, hogy majd küldeni tudjanak az egész szervezet számára. Ha ebben az órában ébredünk fel, azt jelenti, hogy túlságosan le van terhelve az érzelmi központunk, stressz, és depresszió gyötörhet.

5. 5 és 7 óra között

Ilyenkor kezd aktívvá válni a vastagbél, ha ekkor ébredünk fel, semmi különleges nincsen benne, hiszen szükségét érezzük, hogy a vécére menjünk. Hogy elkerüljük, és késleltessük ezt a cselekvést, fogyasszunk több vizet. Ha érzelmi síkon zaklatottak vagyunk, akkor is ebben az órában ébredünk fel. Ez pl. olyan esetben is előfordulhat, ha úgy érezzük, hogy nem haladunk eléggé az életben.

Szerző: tudasfaja.com

loading...