Kezdőlap EGÉSZSÉG Együnk minél több céklát! Számtalan betegségtől véd meg

Együnk minél több céklát! Számtalan betegségtől véd meg

A cékla az egyik legegészségesebb zöldségünk. Fillérekért árulják a piacon, de egyre inkább kezd felbukkanni a nagy áruházakban is. Számtalan formában elkészíthető, ha valaki nem szeretné savanyúságként, próbáljon kis más recepteket. Semmiképp ne hagyjuk ki,  a hidegebb időjárás beköszöntével valóságos védőbástyát von körénk.

Csökkenti a vérzsírszintet, megakadályozza a vérszegénységet, és harcba száll a rákos sejtek növekedésével is. Nagyon magas az antioxidáns, vitamin és ásványi anyag tartalma. Kiemelkedő az A-, C- és E-vitamin, valamint a magnézium, kálium-és cink tartalma. Nagy szerepe van az immunrendszer szinten tartásában, hihetetlen védőpajzsot képez, mely számos betegséget, mint például a rákot is képes távol tartani. A rákos betegséggel küzdők tapasztalatai alapján napi minimum 250 gramm cékla nagymértékben javítja az állapotot. De fogyasztása ajánlott a sportolók, cukorbetegek, alkohol problémákkal küzdők és vegetáriánusok számára is.

A cékla szabályozza a koleszterinszintet, mivel sok benne a B3-vitamin, melynek nagy szerepe van a rossz koleszterin csökkentésében.

A nyers céklalé az egyik legegészségesebb formája, ha tehetjük, így fogyasszuk. Frissen, mi magunk is el tudjuk készíteni, nem kell hozzá csupán egy gyümölcscentrifuga. Keverjük egy kevés almával és vízzel, hogy semlegesítsük a cékla átható ízét. A céklalé ajánlott azoknak, akik vérszegénységgel, emésztési problémákkal, különböző bőrbetegséggel, székrekedéssel vagy húgyúti gyulladással küzdenek.

Szerző: tudasfaja.com

loading...