Kezdőlap OTTHON KREATÍV Egymáshoz tűzi az eldobható poharakat, majd meseszép karácsonyi dekorációt készít a lakásba!...

Egymáshoz tűzi az eldobható poharakat, majd meseszép karácsonyi dekorációt készít a lakásba! Ezt mi is megcsináljuk!

Fogj néhány eldobható műanyag poharat, ragaszd egymáshoz őket, majd készítsd el belőlük a világ legszebb karácsonyi dekorációját a te otthonodba is.

Hozzávalók:

  • sapka
  • sál
  • színes papír
  • tűzőgép
  • sok – sok műanyag pohár kb. 250 db.

Elkészítés:

A tűzőgéppel a poharakat rögzítsük egymáshoz a képen látható módon szép sorjában kör alakúra formálva az első sort. Mindenképpen egyenes felületen asztalon vagy padlón csináljuk, hogy ne inogjon meg a hóemberünk. A pohár mennyisége és nagysága attól függ, hogy mekkora hóembert szeretnénk készíteni.

Az első sor összetűzése után mindig egyre kevesebb poharat tűzzünk hozzá az alaphoz, így fogjuk megkapni a labda alakot. Mivel a hóember kettő gömbből áll ugyanezzel az eljárással készítsünk egy kisebb gömböt. A nagyobb gömböt helyet kell hagynunk a kisebbnek, hogy tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz

A díszítéshez fekete zoknit vagy papírt használjunk. A hóember szemeit tömjük ki fekete zoknival. Orrnak használhatunk narancssárga papírt vagy igazi sárgarépát. Ne feledjük a sálat és a sapkát sem.

Legjobban arra kell figyelnünk, hogyha világító hóembert szeretnénk, hogy az ünnep fényét este is emelje, hogy az asztali lámpa és a hóember hasa között elegendő hely legyen, mert a lámpa burája felmelegedhet. Ha az egész családdal együtt készítjük nagyon jó móka lehet. Jó szórakozást kívánunk!

Íme a végeredmény:

vilagito-hoember2 vilagito-hoember

loading...