Kezdőlap AKTUÁLIS Egy kis agyserkentő játék! Játszol velünk? Hány órának kellene lenni az utolsó...

Egy kis agyserkentő játék! Játszol velünk? Hány órának kellene lenni az utolsó helyen?

Manapság a világháló tele van ilyen, és ehhez hasonló logikai feladványokkal, optikai csalódást okozó rejtvényekkel. Vannak akik annyira rajonganak értük, hogy képesek egész nap ilyen feladványokat oldogatni.

Az alábbiakban két érdekes rejtvényt mutatunk, az egyik vizuális, a másik inkább logikai. Próbáld megfejteni őket!

Nézd meg alaposan az első képet, és találd meg a kakukktojást. Annyit elárulunk, hogy a katicabogarak között egy idegen elemet, vagyis egy másfajta bogarat kell találnod.

Az emberek nagy részének alig 20 másodperc szükséges ahhoz, hogy megtalálja az idegen bogarat. Indíthatod is az órát. Neked mennyi idő szükséges a helyes megoldásra?

Ha semmiképp nem tudod megfejteni, akkor a videó végén megtalálod a helyes megoldást.

A második feladat már egy kis racionális, és logikus gondolkozást igényel. Azt kell megmondanod, hogy milyen számjegyek kellene felkerüljenek az utolsó óra számlapjára.

Ezt persze az első órákból kell kikövetkeztetned. Egy kis logikázás, számolgatás, és máris meglehet a helyes megoldás. Na sikerült?

A helyes megfejtés az 5:19 lesz. Hogy miért? A korábbi eredmények úgy jöttek ki, hogy mindig 42 másodpercet kell hozzáadni az előzőhöz, hogy kijöjjön a következő.

loading...