Kezdőlap AKTUÁLIS Egy kínai szakértő vallomása: ekkor ér majd véget biztosra a koronavírus!

Egy kínai szakértő vallomása: ekkor ér majd véget biztosra a koronavírus!

A koronavírusos fertőzések napról napra növekednek, és a vírus elterjedt az Európai Unió számos országában, valamint az Egyesült Államokban is. A legtöbben valószínűleg arra kíváncsiak, mikor ér véget ez a világjárvány, és egy kínai szakértő most megadta a régóta várt választ.

 

Az új koronavírus okozta világjárvány még messze áll attól, hogy véget érjen. Júniusban talán fellélegezhetünk.

Zhong Nanshan, légzőrendszeri betegségekkel foglalkozó kínai szakértő március 12-én, csütörtökön a kormány által Guangdong tartományban szervezett konferencián elmondta, a koronavírus világjárvány talán csak nyáron érhet véget, amikor jelentősen emelkedik a hőmérséklet – írja a New York Post.

Zhong, akit a SARS-járvány idején végzett munkájáról ismernek, azt is elmondta, hogy a vírus valószínűleg júniusban tűnik el, de csak akkor, ha a COVID-19 által súlyosan érintett országok megteszik a szükséges lépéseket, hogy megakadályozzák a terjedését.

„Ha egyes országok nem veszik figyelembe a világjárvány veszélyét és a fertőzés mértékét, és nem teszik meg a szükséges intézkedéseket, akkor hosszabb ideig is eltarthat. Normális körülmények között nyáron, amikor magasabb a hőmérséklet, a vírus kevésbé aktív” – mondja a szakértő.

A COVID-19, gyengébb a kínai határokon kívül

A szakértő szerint a koronavírus februárban érte el a csúcspontját, és április végére kerülhet az ellenőrzésünk alá. Másrészt Zhong Nanshan azt is elmondta, hogy a Kínába behozott eseteknek jelenleg kevés tünete van, és Kínán kívül a halálozási arányt 3,2 %-ra becsülik.

Az epidemiológus optimista hangnemben beszélt, és bejelentette, hogy a COVID-19-el diagnosztizált emberek legalább 80%-a meggyógyult, az újrafertőződések aránya pedig egyre csökkent. Kínában 80 980 esetet és 3 173 halálesetet tartanak számon a járvány kitörése óta.

Forrás

loading...