Kezdőlap AKTUÁLIS Egy idős hölgy azt mondta csúnyák a kezei – az ápolónő válaszát...

Egy idős hölgy azt mondta csúnyák a kezei – az ápolónő válaszát ünnepli most a fél világ!

Az egész világ az ápolónőt ünnepelte, amikor kiderült, hogy mi volt a válasza az idős nőnek, aki úgy gondolta, hogy neki már nagyon csúnyák a kezei.

Az idősek otthonában, vagy kórházban dolgozó személyzet minden nap képes új reményt táplálni az elesett öregekben. Gyakran nem csak testi, de lelki támaszt is jelentenek az idősek számára.

Brandalyn Mae Porter egy USA állambeli idősek otthonában ápolónő, és nap mint nap találkozik olyan problémákkal, amelyek megoldásra várnak. Ő aztán tudja, hogy hogyan kell bánni az idősekkel, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt.

“Ma a munkahelyemen kifestettem az egyik hölgy körmeit. Minden színt átnéztünk és ő azt mondta áttetsző lakkot kért.

De én csak arra tudtam gondolni, hogy az, tényleg áttetszőt akar? Az nem valami vicces szín.”

Megkérdeztem miért kell neki áttetsző körömlakk és azt válaszolta: “Az én kezeim csúnyák, nem akarom felhívni rájuk a figyelmet.”-mondta az egyik idős hölgy.

Az ápoló erre ezt válaszolta neki: a kezeink az életünk történetéről árulkodnak, elmondják, hogy mit tettünk kiről gondoskodtunk, kit szerettünk.

Olyan értékeket őriz, amelyről sokan csak álmodni mernek. A hölgy figyelmesen végighallgatta, hogy mit mondott az ápoló, majd a rózsaszín körömlakkot választotta.

Ez a megható történet már az egész világot bejárta, és arra hívja fel a figyelmünk, hogy érdemes egy kicsit másképp szemlélnünk a világot néha, és ami a legfontosabb értékeljük önmagunk, ne csak a negatív dolgokat vegyük észre, hiszen pótolhatatlanok vagyunk.

tudasfaja.com

loading...