Kezdőlap AKTUÁLIS Egy férfinak tévedésből az egészséges lábát műtötték meg

Egy férfinak tévedésből az egészséges lábát műtötték meg

A negyvenes éveiben járó férfi combnyaktörését azonnal megműtötték, csak nem a jó oldalon…

 

Megdöbbentő történetről számolt be az Index. Egy férfi súlyos autóbalesetet szenvedett, combnyaktörése miatt azonnal megműtötték a ceglédi Toldy Ferenc kórházban. Ez így rendben is lenne, csak a másik lábát műtötték meg, mint amit kellett volna…A férfi így mesélt erről:

„A baleset után teljesen össze volt zúzódva a testem. Habár utólag a dokumentációban láttam, hogy a baleset éjszakáján készült röntgenfelvételen megállapították, hogy a baloldali combnyak törött, amikor magamhoz tértem és észleltem, hogy a jobboldalon műtöttek, akkor annyira fájt mindenem, és annyira rosszul voltam, hogy még eszembe sem jutott, hogy az orvos rossz oldalt műtött meg.”

A műtét után szűk egy héttel hazamehetett, otthon lábadozott, gyógytornász kezelte. A bal csípőjénél erős fájdalmat érzett, és ezt jelezte is a kontrollvizsgálatok során, azonban csak 3. alkalommal készítettek újabb röntgent, ami megállapította, hogy a bal lábán a combnyaktörés kezeletlen maradt. A 72 napig ellátatlan combnyaktörést végül megműtötték. Az eddig eltelt időben a férfi lába 1 centiméterrel megrövidült, és a csont valamelyest elfordult.

Egy igazságügyi orvosszakértő szerint a férfi maradandó károsodást szenvedett.Kártérítési igényt nyújtott be a kórháznak, amivel egy évig nem foglalkoztak. Mikor a férfi a nyilvánossághoz fordult, és újságírók kérdéseikkel az egészségügyi intézményhez fordultak, a kórház hirtelen megállapodott a férfivel, és kártérítést fizetnek neki.

loading...