Kezdőlap AKTUÁLIS Egy boldogtalan öreg története, akinek a példáját mindenkinek ismernie kell!

Egy boldogtalan öreg története, akinek a példáját mindenkinek ismernie kell!

Élt egyszer egy nagyon idős férfi, aki életének szinte minden napját boldogtalanul töltötte. Amikor elérkezett életének 80. évéhez, azonban történt vele valami különös dolog, ami mindent megváltoztatott.

Az idős férfi egy faluban lakott, egyedül, a felesége már meghalt, a gyerekei pedig nem látogatták. Ő volt a világ legboldogtalanabb embere. Mindig panaszkodott, és állandóan rossz hangulata volt. Ahogy teltek a napok, múltak az évek egyre szomorúbb, és pesszimistább lett.

Az ismerősei egy idő után már kerülni kezdték, hiszen a rossz hangulat, panaszkodás rájuk is átragadt, ha az öreggel találkoztak. Már-már bűntudatuk volt, ha a jelenlétében vidámnak érezték magukat.

Egy nap azonban, amikor az öreg betöltötte a nyolcvanadik évét, hihetetlen dolog történt. Az egész falu erről beszélt: “Képzeljétek, a szomorú öreg mosolyog, és vidám, sőt, egyáltalán nem panaszkodik már.”

Összegyűltek az emberek, és megkérdezték tőle, hogy mi történt.

Az öreg ezt felelte: “Semmi különös nem történt. Leéltem nyolcvan évet, úgy, hogy a boldogság nem számított semmit. A feleségem meghalt, gondoltam, miért legyek boldog. Felneveltem a gyerekeimet, de nem látogatnak, hát miért legyek boldog. Eldöntöttem, hogy nem keresem a boldogságot, csak hálát adok minden nap azért, hogy élek. És tudjátok mi történt? Könnyű lett az életem! Azt nem tudom, hogy boldog vagyok-e vagy sem, de az biztos, hogy minden sokkal könnyebb és szebb most már.”

loading...