Kezdőlap AKTUÁLIS Drámai vallomás: a koronavírusból felépülés óta ezzel a “mellékhatással” küzd Barta Sylvia!

Drámai vallomás: a koronavírusból felépülés óta ezzel a “mellékhatással” küzd Barta Sylvia!

Egyre jobban érzi magát Barta Sylvia (50), ám a koronavírus még nem múlt el nyomtalanul a szervezetéből: jelenleg a kezelés miatt bőrelváltozással küzd, ami miatt kevésbé bírja a napsütést.

 

A TV2 bájos időjósa márciusban kapta el a rettegett kórt, amely után hetekre kidőlt, az otthonában ápolták.

– Hála a jó istennek, jól vagyok! A betegség után még gyenge voltam sokáig, de kezdem annyira jól érezni magam, mint korábban. Egy kis köhécselés ugyan még visszamaradt, de lehet, hogy ez az allergiámmal függ össze.

A betegség ugyanis meglehetősen igénybe vette a légzőszervi rendszeremet.

Hosszabb futás után is érzem, hogy máshogyan veszem a levegőt – mondta az időjós, aki nemcsak a munkához, a futáshoz, de az edzésekhez is visszatért. Bár a kondíciója egyre jobb, még érzi a betegség nyomait.

– Bőrtüneteket is produkáltam a fertőzöttség alatt. 

Az ujjaimon és a törzsemen bőrelváltozások jelentkeztek, amik ugyan gyógyulnak, de emiatt nem lehetek annyit a napon, mint korábban, jobban kell figyelnem rá. 

Nem panaszkodom, így is sokat vagyok levegőn, de azért úgy érzem, hogy átment rajtam az úthenger. Annak örülök a legjobban, hogy úgy néz ki, nem szenvedtem maradandó egészségi károsodást – mondta a Blikknek Barta, aki nagyon szeretne másoknak is segíteni.

Az időjós szervezete ugyanis olyan súlyos tüneteket produkált, hogy a vére rengeteg ellenanyagot termelt, amit most az orvosok és kutatók fel tudnak majd használni.

– Megkaptam az eredményt a Szent László Kórházból, ahonnan jó hírek érkeztek. Rengeteg ellenanyag van a véremben, ami miatt alkalmas lehetek donornak, de például kutatási célokra is fel tudják használni a véremet.Jelenleg az Országos Vérellátó Központban vannak a leleteim, még várok az ő véleményükre, hogy kiderüljön, valóban donor lehetek-e, ez több tényezőtől függ, de bíztatóak a jelek – újságolta el lapunknak a jó hírt a tévés, akinek ugyanakkor férje vére nem alkalmas arra, hogy gyógyítsanak vele.

Ugyan elkapta a fertőzést Sylviától, de tünetek nélkül esett át a betegségen.

A vérplazma lehet a kulcs

Barta Sylviához hasonlóan világszerte rengeteg koronavírusos betegtől vesznek le vérplazmát, ez lehet ugyanis a veszélyes vírus elleni védekezés egyik kulcsa.

A betegségen átesettek szervezete termel ugyanis egy ellenanyagot, amit a plazmából ki lehet nyerni, így a súlyosabb állapotban lévő pácienseknek segíthet vele, illetve későbbi kutatási célokra is felhasználhatják.

Forrás

loading...