Kezdőlap AKTUÁLIS Drámai részletek: 15 gyermek maradt félárván az M3-ason történt tragédia után

Drámai részletek: 15 gyermek maradt félárván az M3-ason történt tragédia után

A hétfő reggeli balesetnek négy halálos áldozata van, mindannyian a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisnaményból indultak Budapestre, hogy munkát vállaljanak.

Összesen öten ültek abban az autóban, amely hétfő hajnalban egy kamionnal ütközött a sűrű ködben az M3-as autópályán Mezőkeresztes térségében. A kocsi megpördült, több autóval összeütközött, végül az árokban állt meg. Az út jeges és csúszós volt, a Tények értesülései szerint az autón nyári gumi volt.

A nő, aki életét vesztette a balesetben, három gyermek édesanyja volt. Élettársát életveszélyes sérülésekkel szállították a miskolci kórházba, még mindig az intenzív osztályon ápolják.

– A koponyáját kellett műteni, válságos állapotban van, és nem biztos, hogy túléli, de reménykednek benne. Minden nap érdeklődünk iránta, de most nem tudunk bemenni, mert karantén van a kórházban, úgyhogy minden akaratunk megvan, de reménykedjünk, hogy túléli. Három unokát hagyott itt ránk, de nem biztos, hogy megmarad a fiam – mondta a férfi édesapja a Tényeknek. Hozzátette: ha bekövetkezik a legrosszabb, vállalják a három gyermek gyámságát.

Az autóban ült egy 44 éves férfi is a 27 éves fiával, mindketten meghaltak – családjukban hét gyerek maradt félárván. Az autóban utazott egy 38 éves férfi is, akit a baleset után kórházba szállítottak: hét órán át küzdöttek az életéért, de hétfő délután belehalt sérüléseibe. Öt gyermeke közül a legidősebb egy 18 éves beteg lány, legkisebb gyermeke pedig alig egyéves.

Kisnamény gyászol, mindenki ismerte az áldozatokat – a falu most segíteni akar a családoknak. A temetésről is az önkormányzat gondoskodik, mivel a áldozatok családtagjainak ez túl nagy kiadás lenne.

– Mi, mint önkormányzat, én, mint magánszemély mellettük állok, mindenben a családok segítségére vagyok. Tegnap este kint voltam, minden családot megkerestem. Amiben tudjuk, felajánljuk a segítségünket – mondta Bihariné Kékesi Ibolya Zsuzsanna, Kisnamény polgármestere.

loading...