Kezdőlap AKTUÁLIS Döbbenetes részletek derültek ki: ezért temették el titokban Benedek Tibort!

Döbbenetes részletek derültek ki: ezért temették el titokban Benedek Tibort!

A nyilvánosság kizárásával, szűk családi körben temették el a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok egykori vízilabdázót, Benedek Tibort (†47).

A Blikk megtudta, a pólólegendának az volt az egyik utolsó kívánsága, hogy úgy helyezzék örök nyugalomba, ahogy a mindennapjait élte: semmi felhajtás. Azt kérte, csak a hozzá legközelebb állók vegyenek részt a búcsúztatásán. A szerettei természetesen tiszteletben tartották a végakaratát.

„Köszönjük az elmúlt hetek megemlékezéseit, a sok üzenetet, együttérzést, Tiborra és a családunkra irányuló figyelmüket. Érezzük az egész ország, a sport- és vízilabdavilág támogatását ebben a leírhatatlanul szomorú időszakban – írta közleményében a család. – Tisztelettel kérjük a továbbiakban is a közvélemény és a sajtó megértését, hogy az előttünk álló hosszú időszakban csendben és a magunk módján gyászolhassunk, méltók maradhassunk Tibor és a vele közös pillanataink emlékeihez. Tibortól, kívánsága szerint, szűk családi körben búcsúztunk el.”

A temetés szervezését Benedek Tibor özvegye, Epres Panni (43) intézte, de természetesen kapott segítséget a barátoktól, a családtagoktól. A legenda sokáig hősiesen küzdött a betegséggel, de a halálra nem lehet felkészülni… Felesége, miközben látta a küzdelmét, többször arról beszélt, mennyire hálás neki.

„Lehet-e leírni, hogy amikor évtizedekkel ezelőtt, még kislányként megismerkedtem az akkor húszéves, jóképű egyetemistával, aki nem mellesleg már profi vízilabdázó volt, mi mindent kapok tőle? Életem első nagy szerelmét, ami mostanra az utolsónak is bizonyult. Kaptam egy örökséget, ezzel egyfajta életet, aminek az elveit együtt valljuk és visszük tovább. Van Ő, akivel a véd- és dacszövetségünk örök és megmásíthatatlan” – írta Benedek 47. születésnapjára Epres a WMN című portálon.

Törvény

Az országgyűlés megszavazta a törvénymódosítást, amely az eddigieknél nagyobb életjáradékot biztosít az olimpiai érmes sportolók özvegyeinek. A Benedek halála okán életbe léptetett változtatás tízről öt évre csökkenti a jogosultsághoz kellő együttélés időtartamát. Az özvegy mostantól a gyermekek nagykorúvá válásáig a járadék 100 százalékát kapja majd. Egy olimpiai aranyért havi 329 ezer forint jár.

Mindent megnyert, amit csak lehetett

Benedek Tibor játékosként és edzőként is kivételes sikereket ért el. Gyermekként gerincproblémái miatt kezdett el vízilabdázni, elképesztő szorgalmával és tehetségével a magyar vízilabdázás legendájává vált.

Az Újpest csapatával tizenkilenc évesen már bajnok és kupagyőztes volt, egy esztendővel később pedig a barcelonai olimpia gólkirálya lett. Aztán 1994-ben Bajnokok Ligája-, LEN-kupa- és LEN-Szuperkupa-győzelemmel büszkélkedhetett, egyedül a Kupagyőztesek Európa Kupáját nem sikerült elhódítania. Klubszinten később az olasz Pro Reccóval további négy alkalommal ült fel Európa trónjára.

Forrás

loading...