Kezdőlap EGÉSZSÉG Döbbenetes: ilyen hatással van a testünkre, ha nyers aloe vera levet iszunk!

Döbbenetes: ilyen hatással van a testünkre, ha nyers aloe vera levet iszunk!

Döbbenetes, de az aloe verát már több mint 6 ezer éve ismeri az emberiség, és azt is tudta, hogy milyen betegségek kezelésére alkalmas ez a különleges csodanövény. Az egyiptomiak a halhatatlanság növényének nevezték, hiszen számtalan bajra gyógyírt jelentett.

Ma is sokan hisznek az aloe vera jótékony hatásában, de azért többen vannak azok, akik a kemikáliákat tartalmazó tablettáktól várják a gyógyulást. Ezek azonban mesterségesen vannak előállítva, és a mellékhatásaik sem elhanyagolhatók.

Az aloe vera viszont természetes, nincsen semmi olyan hatóanyag benne, ami kárt okozna, főként, ha friss növényt használunk. Külsőleg is nagyszerűen hat, viszont belsőleg is nyugodtan alkalmazhatjuk. A belőle készült lét fogyasztva, tökéletes takarítást végez a szervezetünkbe, semlegesítve a méreganyagokat, így a betegségek kialakulásának esélye is jóval kisebb lesz.

A levél héja alatt található gélben antibakteriális, vírus- és gombaellenes hatóanyagok találhatók, de ugyanakkor az immunrendszert is ellenállóbbá teszi. Ezt bizonyítja a Journal of Environmental Science and Health című szaklapban megjelent tanulmány.

Forrás: filantropikum.com

loading...