Kezdőlap AKTUÁLIS Döbbenet mit tett a pék, miután megtudta az önkénteseknek veszik a kenyeret...

Döbbenet mit tett a pék, miután megtudta az önkénteseknek veszik a kenyeret Szabolcs megyében!

Nem mindennapi dolgot tett az a pék, aki megtudta a kenyeret az önkénteseknek veszik, akik a mai napig a június 27.-i viharkárok helyreállításán dolgoznak Szabolcsban.

– Több mint kétszázan sorakoztak fel az önkéntes városmentő nap reggelén, holott csak előző napon hirdettük meg a vihar utáni akciót. Minden várakozást felülmúlt ez a csodálatos összefogás – emlékezett vissza a közelmúlt eseményeire dr. Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere.

A lakosok mellett több tucat helyi vállalkozástól is érkezett felajánlás, különböző gépeket, eszközöket, szállító járműveket állítottak csatasorba a város megtisztításáért. Az egyik vállalkozó 100 liter üzemanyagot, míg a másik 400 adag gulyáslevest ajánlott fel a munkában résztvevőknek A történetet az teszi teljessé, hogy amikor utóbbi elment a pékhez, hogy 30 kiló kenyeret is vegyen a leveshez, s a pék megtudta, mire kell ez a sok kenyér, sokkal többet adott és nem engedte kifizetni.

– Ezek után tettem fel a kérdést: mitől is a fény városa Mátészalka? A történelmi tény és a fényre épített turisztikai attrakciók nagyon fontos mozzanatok, elemek e cím kivívásában, de az igazi tartalmat az itt élők lelkülete, összetartozása adja – emelt kalapot minden segítő előtt dr. Hanusi Péter. Lapunknak elmondta: az ország minden pontjáról 235 önkéntes tűzoltó sietett a szalkaiak segítségére, a legtávolabbról Lentiből érkeztek. Mint kiderült: a szeretve tisztelt parancsnokuk a mi megyénkből származott el, így azonnal indultak, amikor látták a megyénket ért természeti csapást. Az utolsó egység hétfőn távozott.

A polgármester beszámolt arról is: sikerült megtisztítani a belvárosi részeket, jelenleg a maradék zöldhulladékot gyűjtik össze, a munkálatok koordinálására egy városgondnokot állítottak szolgálatba. A vihar pillanatától folyamatos tájékoztatásnak köszönhetően a lakosság körében a hangulat végig higgadt, nyugodt volt.

– Amekkora csapást mért Mátészalkára a vihar, olyan felemelő érzés volt megélni az itt élőkben megmutatkozó összetartást, egymás iránti figyelmét, segítő készséget. Sőt: innen elszármazott emberek is bejelentkeztek, hogy ők is szeretnének segíteni, ezért az önkormányzat által működtetett Szeretet Alapítvány gyűjtést hirdetett. Az ide érkező összegeket is a helyreállításra fordítjuk. Ez egy csodálatos város – méltatta újra az összefogást a város vezetője. – olvasható a szon.hu-n.

loading...