Kezdőlap EGÉSZSÉG Csupán két összetevő szükséges ahhoz, hogy megszabaduljunk a fülzsírtól és a fertőzésektől!

Csupán két összetevő szükséges ahhoz, hogy megszabaduljunk a fülzsírtól és a fertőzésektől!

A fülzsír egy teljesen természetes jelenség, nagy szerepe van abban, hogy megvédjen a fertőzésektől, baktériumoktól. A gyakori fültisztítás nem ajánlott, hiszen többet árthatunk vele, sőt, akár komoly fülgyulladást is okozhatunk vele.

A fülgyulladás bizony elviselhetetlen fájdalommal jár, ezért ajánlott minél hamarabb megszabadulni a problémától. Próbájuk meg természetes módszerek segítségével kezelni a fülgyulladást. Az alábbiakban egy olyan receptet mutatunk be, mely megszabadít a fülgyulladástól, a fájdalomtól, és a fülzsírtól is.

A fülgyulladást gyakran okozhatja:

  • az átlagosnál magasabb páratartalom
  • magas hőmérséklet
  • vagy ha víz éri a fület hosszú időn keresztül

Leginkább azok az emberek veszélyeztetettek, akik meleg, párás helyen élnek, vagy sokat tartózkodnak vízben, mint például az úszók. Ha túl sokáig van víz a fülben, gombásodást, fertőzést okozhat. Használjuk úszó-vagy zuhanyzósapkát, és igyekezzük minél alaposabban kitörölni a fülből a vizet. Ha makacs fülgyulladással küzdünk, és nem akar múlni a házi gyógymódoktól, keressünk fel egy szakembert. A fülgyulladás kísérő tünetei lehet az erős fájdalom, a halláskárosodás, füldugulás, érzékenység, viszketés.

A fültisztító pálcika gyakori használata sokszor nagyon káros lehet, hiszen a fülzsírt beljebb nyomjuk a hallójáratba, és egy idő után dugulást okozhat. A fülzsír lerakódása okozhat:
fájdalmat, viszketést, szédülést, halláskárosulást, szédülést, fülcsengést.
A következő két összetevő segíthet megszabadulni a fülzsírtól, és így elkerülhetjük a fülgyulladást is. Alkalmazzuk az alábbi gyógymódot.

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • fokhagymaolaj

Alkalmazás:

Melegítsünk fel 2-3 evőkanál olívaolajat. Vigyázzunk, ne legyen túl forró, hogy sértsük meg a dobhártyát, hallójáratot. A gyulladást, és dugulást a legtöbb esetben baktériumok okozzák, ezért szükséges egy olyan olaj használata is, amely baktériumölő hatással rendelkezik. A fokhagymaolaj kiváló baktérium, és vírusölő. Használata előtt azonban végezzünk bőrpróbát, cseppentsük a kezünkre belőle, hogy lássuk, nem vált-e ki irritációt. Ha minden rendben, akkor 3-4 csepp fokhagymaolajat keverjünk a felmelegített olívaolajba, majd egy pipetta segítségével néhány cseppet juttassunk a fülbe a keverékből.

Hagyjuk állni 5-8 percet, hogy feloldja a fülzsírt. Alkalmazzuk naponta 2-3 alkalommal, mivel elsőre még nem tudja megszüntetni a dugulást. 3-5 nap múlva azonban érezni fogjuk, hogy megszűnt a dugulás, és a gyulladás is.

Szerző: tudasfaja.com

loading...