Kezdőlap Egyéb Csoda!Schumacher felismerte a családját

Csoda!Schumacher felismerte a családját

“Ő már nincs kómában!”Grenoble — Százhatvankilenc napot várt a világ erre: Michael Schumacher (45) felébredt a kómából! Sokan lemondtak róla, halálhírét is keltették a Forma–1 hétszeres világbajnokának, talán csak családja hitt a csodában.

 

 

bild.de úgy tudja, hogy a december 29-i síbalesete óta kómában fekvő Michael Schumacher immár felismeri családját és néha már kommunikálni is tud velük, illetve ápolóival. Az orvosok és a család egybehangzó állítása szerint mindez az akarat diadala. Öntudatlanul fekvő Schumacher ágyánál felesége, Corinna (45) és két gyermeke, Gina Maria (16) és Mick (14) mindennap azért imádkozott, hogy a családfő magához térjen. Több száz kilométert utaztak naponta, hogy szerettük betegágyánál legyenek, beszéljenek hozzá, és elősegítsék azt, hogy visszanyerje a tudatát.

„Michael elhagyta a kórházat, hogy megkezdje rehabilitációját. Már nincs kómában” – közölte Sabine Kehm (46), a menedzsere.

Hogy Schumi milyen állapotban van, arról nincs hír. Állítólag már kinyitja a szemét, reagál a hangokra, érintésre, s képes arra, hogy kommunikáljon környezetével.

Vajon mekkora esélye lehet a teljes felépülésre?

– Anélkül, hogy láttam volna a beteget, csak általánosságban tudok bármit is mondani. Nem tudjuk, hogy hány napig volt kómában Schumacher, de az biztos, hogy súlyos agysérülést szenvedett, és minden bizonnyal most is teljes ellátásra szorul – mondta lapunknak dr. Dénes Zoltán (52), az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet osztályvezető főorvosa. – A rehabilitáció során megerősítik azokat a funkciókat, amelyek megmaradtak a betegnél, és megtanítják olyan alapvető dolgokra, mint az étkezés vagy az öltözködés. De arra minimális az esély, hogy teljesen felépül.

A versenyzéstől 2012 végén visszavonult német decemberben Méribelben síbalesetet szenvedett, sziklának csapódott, és beütötte a fejét. Kétszer megoperálták, s napokig életveszélyben volt. Most Lausann­e-ban, egy elkülönített részen kezelik tovább, a családja vele van.

loading...