Kezdőlap EGÉSZSÉG Csodákra képes ősszel a banán, tudd meg miért!

Csodákra képes ősszel a banán, tudd meg miért!

Egyes országokban a banán olyan, mint nálunk az alma. Nap mint nap fogyasztják, és tisztában vannak vele, hogy minden nap egy banán az orvost távol tartja. Nézzük, miért érdemes minden nap megenni legalább egy banánt.

 

 

 

 

 

Életkortól függetlenül a banán ajánlott bárkinek. Nem csak az íze fenséges, hanem az egészségügyi hatása is. Illesszük be rendszeresen étrendünkbe. A banán sok mangánt, káliumot, B6-vitamint, C-vitamint és rostot tartalmaz. Tápértéke is igen magas, és mivel nem tartalmaz koleszterint és zsírt, szinte korlátlanul fogyaszthatjuk. Egy banán elfogyasztása felér bármilyen energiaital vagy kávé hatásával, hiszen a szervezetet maximálisan feltölti életerővel. Megemeli a dopamin szintet, csökkenti a stresszt és ezáltal serkenti a hangulatot.

ősszel a banán

Egy japán tanulmány alapján kimutatták, hogy minél több barnás pötty található a banán héján, annál magasabb a TNF-tartalma, melynek nagy szerepe van a rákos sejtek elpusztításában. Válasszuk azt a banánt, melynek héja barnásabb, és több rajta a pötty.
Másnaposság ellen is ajánlott banánt fogyasztani. Hogy megelőzzük a macskajajt, az átmulatott éjszaka után együnk meg legalább egy banánt.

Napi egy banán elfogyasztásával a megfázást, és a vírusokat is elkerülhetjük.

Szerző: tudasfaja.com

loading...