Kezdőlap AKTUÁLIS Családi tragédia az X-Faktor versenyzőjénél: ezért jelentkezett a versenyre!

Családi tragédia az X-Faktor versenyzőjénél: ezért jelentkezett a versenyre!

A Dél-Afrikából származó mentorházas versenyző nem sokkal a nevezése előtt veszítette el súlyos beteg testvérét, aki biztatta, hogy próbálja ki magát az X-Faktorban.

Az I need the dollar c. számot az elhunyt húga miatt választotta az énekes, előtte szeretett volna vele tisztelegni, mivel ez volt Teresa kedvenc száma. Mindig, amikor találkoztak, beszéltek, ezt énekelte Herbynek.

– Mindig is része volt az életemnek a zene. Az egész családom templomba járt, és ötévesen én is csatlakoztam a helyi kórushoz. Édesapám hivatásos gospelénekes volt, így a muzsika nagyon fontos a családunkban. Mindenki szerette volna, hogy énekes legyek, és amellett, hogy örömömet lelem benne, megéljek belőle, ismertté váljak – kezdte lapunknak Herby, aki hosszú évek óta zenél, ám a családi tragédia döbbentette rá arra, hogy az élet rövid, így nem húzhatja tovább az időt, ha szeretné megvalósítani az álmait.

– Hatan vagyunk testvérek, vagyis – sajnos – csak voltunk. A nővérem idén január 1-jén meghalt. Tuberkulózisa volt, szegény sokat volt kórházban, szenvedett. Imádkoztunk érte, hittük, hogy meggyógyulhat. Nem voltunk felkészülve az elvesztésére, borzasztóan megviselt minket – emlékezett vissza az énekes.

– Ő mindig is bátorított engem, biztatott, hogy merjek nagyot álmodni, és megmutatni magam. Sokszor mondta, annyi ideje élek itt Magyarországon, hogy meg kellene próbálnom az X-Faktort. Amikor meghalt, tudtam, jelentkeznem kell, csak azt bánom, hogy ő ezt már nem láthatja. Bár hiszem, hogy fentről figyel, és ez sok erőt ad nekem – mondta elérzékenyülve Herby.

Az énekes sokszor gondolt elhunyt testvérére a válogatók során, ám az életében jó dolgok is történtek. Másik nővére nem sokkal a mentorház időszaka előtt ment férjhez, az esküvőn Herby és a családja is ott volt.

– Keserédes nap volt. Egyrészt nagyon örültem, hogy a testvérem megházasodik, és ez élete legboldogabb napja. Ám mindannyiunk szívében volt egy kis fájdalom, hogy a nővérünk nem lehetett ott velünk. Nagyon szeretnék neki is bizonyítani, remélem, tényleg lát odafentről – mondta a versenyző, aki elárulta, a felesége a legnagyobb rajongója.

Herby Írországban ismerte meg magyar párját, Juditot. Kilenc éve élnek Magyarországon, és tizennyolc hónapja született meg első közös gyermekük, Ezra.

– A kisfiam fantasztikus. Édes, okos és gyönyörű, ő a legnagyobb büszkeségem. Már most látszik rajta, hogy szereti a zenét, nem lennék meglepve, ha egy nap követne a pályán – tette hozzá az X-Faktor énekese.

Folytatódik a show

Kedden érkezett a rajongók számára jó hír, hogy jövőre is folytatódik az RTL Klub tehetségkutatója. 2020-ban is jön majd az X-Faktor, amely már a 10. évad lesz a show történetében. Már várják is a jelentkezőket.

Forrás

loading...