Kezdőlap Egyéb Csak lágyan, kemény fiú

Csak lágyan, kemény fiú

HA SZERETNÉD, HOGY GYERMEKEDBŐL ÉRZELMILEG KIEGYENSÚLYOZOTT FELNŐTT VÁLJON, NE FÉLJ KIMUTATNI A SEBEZHETŐ ÉNEDET IS.

A modern apaság egyik paradoxona: a férfiak szeretnének érzelmileg közel kerülni utódaikhoz, mégis kötik őket a „férfiasság” normái. Sokak szerint túlzottan szentimentálisnak tűnnének gyerekeik szemében, ha előttük mutatnák ki érzelmeiket. A valóság az, hogy érzelmeiden keresztül még erősebb köteléket alakíthatsz ki gyermekeddel. Az érzékenység a bizalom és az együttérzés forrása, ezért ha igazán jó apa – és jó férj, ha már itt tartunk – akarsz lenni, tudatosan vállald fel érzékeny énedet gyermekeid előtt.

Nem vagy Superman

Meséld el azokat a gyerekkori történeteidet,amelyekben valamiért nagyon meg kellett szenvedned. Beszélj az akkori félelmeidről és zavarodottságod-ról. Gyermeked ezekből látja majd, hogy te sem vagy tökéletes, így neki sem kell feltét-lenül annak lennie, hogy elfogadd őt.

Nem félsz sírni

Kíméld meg a túljátszott, műkönnyes előadásoktól, de ha hajlamos vagy elérzékenyülni, semmi gond nincs egy megindító film miatt ejtett pár könnycseppel. Előbb-utóbb kitisztul az ég és újra mosolyogni fogsz – gyermeked pedig megtanulja, hogy a rossz hangulat elmúlik.

Aranyból van a szíved

Ha valaki a defektes kocsija mellett álldogál, segíts kicserélni a kereket. Az együttérzést alkalmazd a gyermekednél is. Méltányold az érzéseit, és mutasd ki az együttérzésed anélkül, hogy meg akarnád oldani a problémáját. Gyerek-nek lenni nehéz. Próbáld ezt észben tartani.

loading...