Kezdőlap RECEPTEK BEFŐTTEK Csak 2 hozzávaló az egész és már kész is ez a mennyei...

Csak 2 hozzávaló az egész és már kész is ez a mennyei áfonya lekvár! Ilyen egyszerű még sosem volt!

Az áfonyából egy igen különleges ízű, karakteres lekvár készíthető.  Van, aki nincs oda érte kifejezetten, de olyan is akad, aki rajongásig imádja! Te hogy állsz az áfonyával?

Ha szereted, akkor tartósíts belőle télire is. Túrógombóchoz, vagy palacsintához csak ajánlani tudjuk, mennyei!

Hozzávalók:

  • 1 kg friss áfonya
  • 450 gramm cukor
  • ízlés szerint tehetsz bele még egy rúd fahéjat is

Ebből a mennyiségből 1 db 450 ml-es befőttesüveg, 1 db 250 ml-es befőttesüveg, és 1 db 200 ml-es befőttesüveg telik meg.

Elkészítés:

Tisztítsd meg alaposan az áfonyát, szedegesd le róla a kis szárakat, a levelet, és mosd át több lében.

Tedd egy tálba, öntsd rá a cukrot, és hagyd egy órán keresztül állni. Hűvös helyen akár egyik estétől másnap reggelig is hagyhatod.

Tedd oda a tűzre főni, és addig hagyd, míg az áfonyák kissé összeesnek, és a keletkezett lé elkezd főni. Ez mindössze 15 percet vesz igénybe, és főzés után még 1 percet hagyd, majd vedd le a tűzről. Közben kavargasd egy fa kanállal, hogy ne ragadjanak oda az áfonyaszemek az edény aljára.

A főzés után szűrd le, és a levet a fahéjjal együtt tedd vissza a tűzre, míg kezd sziruposodni, és ekkor, kb. 20 perc múlva tedd vissza a gyümölcsöket is a lébe.

Hagyd még 8 percig főni, majd töltsd a sterilizált üvegekbe, zárd le jól, és fordítsd fejjel lefelé őket 10 percre, majd takard be egy vastag pokróccal, és hagyd így reggelig.

tudasfaja.com

loading...