Kezdőlap AKTUÁLIS Búcsú Verebes Istvántól – Minden rajongónak hiányozni fog!

Búcsú Verebes Istvántól – Minden rajongónak hiányozni fog!

Ahogy ő mondja, túl sok helyről lépett el, emiatt joggal bizalmatlanok vele szemben. Utoljára a József Attila Színházból jött el, azóta szinte ki sem mozdul zalai házából a 72 éves színész rendező, Verebes István.

 

Best magazin kérdésére: mit csinál mostanában, mi az oka, hogy hátat fordított a színházának, őszintén felelt:

– Nem fordítottam hátat, csak elfáradtam benne. Otthon vagyok Bazitán, és semmit nem csinálok. Illetve írtam egy könyvet, Hátraarc a címe. Négyezer könyvünk van, háromezret még nem olvastam. Festek, kutyát sétáltatok, jönnek a barátok, főzök, társasjátékozunk, beszélgetünk.. (…)

Ami Budapesten tegnap volt, az nem biztos, hogy ma van. Ami ma van, nem szavatolt, hogy holnap is lesz. (…) A kapzsiság, vérszomj, rohanás, kapkodás, nem az én világom.

 Eljött az életemben az a kor, amire azt mondtam, ebből elegem van. – magyarázza Verebes, akinek vidékre még van két ajánlata – az egyik rendezőként, a másik színészként, de kérdés, lesz-e évad, és ha lesz, megkockáztatja-e a veszélyeztetettségét.

– Sok mindenre mondtam, mondok nemet, túl sok helyről léptem el.


Emiatt joggal bizalmatlanok velem szemben – folytatja a színész-rendező, aki a József Attila színházból való eljövetelét is fájdalommal élte-éli meg.

– Mindenkiben jóban is voltam, ki is fejezték szeretetüket, megbecsülésüket. Mégis eljöttem, de hogy miért arról nem volna ízléses beszélnem.

Az érdekes csak az, hogy azóta eltelt másfél év, és összesen két színész meg egy munkatárs hívott fel, és kérdezte meg, hogy vagyok. (…) Az egész szakmára jellemző, hogy minden személyességről kiderül: érdektől támogatott.

loading...