Kezdőlap AKTUÁLIS Botrány: nem volt elég hely, ezért a frissen műtött szívbeteget betették egy...

Botrány: nem volt elég hely, ezért a frissen műtött szívbeteget betették egy mentőautóba és 5 órát utaztatták a kánikulában

Hét beteg, köztük egy hordágyra szíjazott fél napig utazott Balatonfüredre, négy közülük műtött, miközben az autóban nincs légkondicionálás – erős történet jelent meg egy egészségügyi Facebook-csoportban.

Megdöbbentő eset jelent meg az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoportban. A bejegyzést író egészségügyi dolgozó sógorát műtötték volna Budapesten szívproblémával, de áthelyezték helyhiány miatt Balatonfüredre. Mentőautóval azonban nem szállíthatták le, csak betegszállítóval, amely délelőtt 11-kor vette fel a beteget, majd még három órán át keringett a városban, hogy felvegyen másokat is, mert egyetlen egy beteggel nem megy autó.

Végül sikerült felvenni hét embert, ebből négy volt műtött. A térdükre tették a bőröndöket, tehát nem nagyon volt helyük. A padlón egy fogyatékkal élő fiú feküdt leszíjazva egy hordágyon. Kint tombolt a kánikula, az autóban viszont nem volt légkondicionálás.

Az autót egy mindenféle egészségügyi képesítés nélküli sofőr vezette, végül 16 órára értek Balatonfüredre. “Szerencsére mindenki túlélte ezt a pokoli utat. A sógorom nagyon rosszul volt, azonnal megvizsgálták és kezelésbe vették” – írta a felháborodott rokon.

loading...