Kezdőlap AKTUÁLIS Borzalmas részletek Emiliano Sala repülőgép-balesetéről

Borzalmas részletek Emiliano Sala repülőgép-balesetéről

Azonnali vizsgálatot követel a sportoló családja.

Január 21-én szörnyű tragédia híre rázta meg a világot. A pár nappal korábban a Cardiff City-hez átigazolt, 28 éves argentin focista magángépével és annak pilótájával együtt a La Manche csatornába zuhant. Emiliano Sala holttestét 67 méter mélyről hozták fel, és csak az ujjlenyomatai alapján tudták azonosítani. A pilóta maradványai a mai napig nem kerültek elő.

A hatóságok sokáig nem tudták megállapítani, mi okozhatta a tragédiát. Az biztos, hogy a repülő Franciaország és Wales között már nem tudott egyenesen haladni, végül irányíthatatlanná vált. A gép húsz másodperc alatt több száz métert zuhant,mielőtt a vízbe csapódott.

A három részre szakadt kisrepülő egyik darabja a tengerben / Fotó: MTI – EPA

A Sala család ügyvédje, Daniel Machover a mai napon megdöbbentő bejelentést tett: a nyomozás során kiderült, hogy a focista testében veszélyesen magas szén-monoxid mennyiséget találtak, ami rengeteg kérdést vet fel. Az Independent beszámolója szerint a család azt követeli, azonnal vizsgálják ki, hogyan juthatott a kabinba szén-monoxid, ami gyakorlatilag megmérgezte a focistát és valószínűleg a pilótát is a zuhanás előtt. Nem kizárt, hogy a pilóta elvesztette az eszméletét, és a gép emiatt csapódott a tengerbe.

Sala testében a szén-monoxid mennyisége 50 százalékkal haladta meg az egészségre még ártalmatlan szintet. Ekkora koncentráció már nem csak rosszullétet és ájulást, hanem szívrohamot is okozhat.

loading...